Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată

Diverse_ONG 2010

4 mai 2010   -   Diverse;
Disciplina: Geografie;
Anul acesta olimpiada nationala de geografie s-a intamplat sa inceapa chiar in a doua zi de Pasti, asa ca am sarbatorit repede cu familia si m-am pregatit de un drum destul de lung avand in vedere ca sunt din sj.
Asa se face ca luni dimineata pe la  la 5 jum, cand toata lumea dormea si inca nu se luminase afara, impreuna cu doua colege porneam cu un microbuz spre Zalau, de unde vom lua cu noi inca un coleg si pe doamna profesoara . Repede ne-am  urcat in trenul spre Jibou, unde ne asteaptau ultimii membrii ai grupului. Fiind in formatie completa pornim la drum. Avand in vedere ca am calatorit ziua am reusit sa vedem o parte din tara. Am admirat peisajele, in special cele de pe Vale Prahovei, am socializat , asteptand cu nerabdare sa ajungem si noi la destinatie. Am aflat de la fetele din ph ca nu avem internate mixte, asa ca va trebui sa ne despartim de singurul baiat din trupa. Datorita minunatului CFR-ului am ajuns in Ploiesti- cu o intarziere de 2h. Acolo ne astepta un autocar cu care am ajuns in sfarsit la Targoviste.
Vremea nu a prea tinut cu noi, asa ca a trebuit sa purtam tot timpul umbrelele cu noi. Cum e normal, a doua zi pe la 10 am mers la festivitatea de deschidere unde s-au adunat toti olimpicii si unde l-am intalnit din nou pe ilinca. Dupa cateva discursuri a inceput programul artistic care pot spune ca m-a impresionat, au fost prezenti invitati talentati.  Aproape ca am uitat ca peste cateva ore voi incerca sa trec cat mai bine de prima proba-scrisa.Dupa amiaza ne-am urcat toti salajenii in taxiuri si am mers la CN "Ienachita Vacarescu". A urmat apoi o plimbare prin oras si dupa ne-am intors din nou "acasa" unde am socializat cu fetele din alte judete.
Dimineata urmatoare, pregatiti de excursie si bucurosi ca printr-o munune afara nu ploua,  am mers cu totii la autocare.Si... am mers pe teren. Spre deosebire de anul trecut cand am vizitat numai 8 obiective anul asta superiorii au decis ca nu-s suficiente, asa ca am fost la 12 puncte de obs. Am facut o "plimbare" de vreo 8 ore: cartierul Sarbi- Razvad -Moreni-Targoviste si am vizitat manastirea"Dealu".
Ziua urmatoare ne-am intors din nou la CNIV pentu ultima proba din acest an-practica , de unde, dupa 1 h jum am inceput vacanta, scapand de probe si negandindu-ne la rezultate.
Vineri a fost ziua de excursie.Am aflat ca vom vizita Bucegii si ca vom lua pranzul la tabara "Caprioara".Am avut parte de o plimbare luuunga prin Bucegi. Am ajuns foarte obositi de acolo dar eu personal nu regret ca am fost deoarece am vazut peisaje superbe. Toata nebunia aia cu orele de mers pe jos, coborarea  pe panta si treaversarea raului pe bustean face ong 2010 sa fie de neuitat. Toate aceste intamplari  nu erau insa de ajuns si ,in drum locul unde trebuia sa mancam, noi, salajenii, am vazut niste olimpici care coborau pe o panta spre tabara "Cerbul" . Noi, am crezut ca s-au schimbat planurile si ca vom manca la aceasta tabara. Am  hotarat  sa nu mai coboram ca dupa cat de mult am mers pana atunci putem sa ocolim si sa mergem lejer. Bun ! Am ocolit si am ajuns la tabara unde, surpriza, dupa ce ne-am asezat sa ne odihnim am aflat ca de fapt trebuia sa mergem la masa tot la "Caprioara " si ca olimpicii au mers pe panta ca sa scurteze drumul.
Sambata ne-am bucurat de ultima zi de stat la Targoviste. Ne-am gandit si la cei de acasa si am facut cateva cumparaturi dupa care am pornit cu trenul spre casa.
















Propune un material

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!