Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

21 mai - Noaptea Muzeelor

DATA: 20 mai 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai și va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituțiile muzeale din București și din alte orașe mari din țară.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional.

Site-ul oficial al evenimentului european: http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/

Pentru al patrulea an consecutiv, tema ediției este "Clasa, Opera!", școlile împreună cu muzeele fiind invitate să participe la acest nou proiect pedagogic prilejuit de Noaptea Muzeelor. Muzeele aleg o lucrare, iar elevii din toate ciclurile de învățământ se lasă inspirați de aceasta și o prezintă apropiaților sub diverse forme: texte, benzi desenate, fotografii, video, producții plastice, coregrafice, muzicale etc. Elevii sunt invitați astfel să fie ghizi ai Nopții Muzeelor. 301 muzee din Franța participă la acest program.

În România evenimentul este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor - Network of European Museum.

Dincolo de muzeele mari, consacrate, marile muzee naționale, cele nouă muzee deschise de la Muzeele Bucureștiului, există și o serie de spații culturale alternative foarte interesante care și-au deschis porțile - Orășelul Cunoașterii, Casa Experimentelor, Ferma Animalelor etc.

Programul din toată țara poate fi consultat aici: http://noapteamuzeelor.ro/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!