Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

25 septembrie - Noaptea europeană a Cercetătorilor 2015

DATA: 25 septembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
În acest an se împlinesc 10 ani de la prima ediţie europeană a Nopţii Cercetătorilor. La evenimentul care va avea loc în data de 25 septembrie 2015, începând cu ora 17:00, oamenii de ştiinţă îi aşteaptă pe toţi cei curioşi, scopul fiind popularizarea ştiinţei şi învăţarea distractivă. Publicul va putea vedea experimente, prezentări ştiinţifice, cei mici vor fi implicaţi în activităţi educative pentru copii şi concursuri.

În România, evenimentul va avea loc in Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timişoara şi Tulcea.

Vor fi organizate "experimente trăznite, conferinţe fascinante şi concursuri", sesiuni de observaţii astronomice pe timp de zi şi de noapte, iar cei prezenţi vor vedea stele, roiuri stelare şi galaxii, vor afla cum ne putem orienta pe cer, vor învăţa câte tipuri de telescoape există şi cum funcţionează, iar cei care participă la un concurs pot să câştige un curs de astronomie gratuit.
Copiii vor participa la experimente de descompunere a luminii albe în urma fenomenului de difracţie şi de compunere a luminii, dar sunt aşteptaţi şi la experimente interactive care le vor explica noţiuni de bază din fizică, în călătorii virtuale prin sistemul solar şi la demonstraţii cu staţia de telemedicină mobilă (Portable Telemedicine Workstation - PTW).
Organizatorii precizează ca le recomandă persoanelor interesate să participe la Noaptea Cercetătorilor să se înscrie pe site-ul dedicat evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!