Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

31 august – Ziua Limbii Române

DATA: 2 septembrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
In Romania se celebreaza, la 31 august, potrivit legii nr. 53/2013, Ziua Limbii Române. In Republica Moldova aceasta sarbatoare este marcata incepand cu anul 1990 pana in prezent.

 

Ziua Limbii Române a fost sărbătorită în avans la Botoşani printr-o suită de manifestari organizate sub egida Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu”. S-a întâmplat joi, cu participarea unui grup de elevi de la Colegiul Economic “Octav Onicescu” coordonaţi de prof. Anca Zoiţanu.

Momentele mai importante au fost cele artistice, dedicate în exclusivitate Limbii Române: versuri închinate Limbii Române de Alexei Mateevici, Adrian Păunescu, Grigore Vieru şi Nichita Stănescu, recitate de elevi participanţi la activitate, cărora li s-au adăugat creaţii proprii ale acestora.

Pentru a face cunoscută sărbatoarea, elevii au împărţit flayere cu diverse citate din literatură despre limba română trecătorilor din centrul orasului.

”Ne bucurăm să participăm la această activitate, mai ales că suntem în timpul vacanţei şi să îndemnăm oamenii la lectură pentru a vorbi o limbă literară corectă, căci, aşa cum spunea Lucian Blaga, «Limba este intâiul poem al unui popor»”, declara Eduard Darie, elev la Colegiul Economic “Octav Onicescu”.

 

Consiliul Judeţean Harghita a organizat, la Miercurea Ciuc, cu prilejul Zilei Limbii Române, mai multe activităţi dedicate în special elevilor.


Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, la parterul instituţiei au fost programate activităţile cultural-educative în limba română, destinate şcolarilor din clasele I-VIII. Grupul ţintă a fost reprezentat de copiii angajaţilor Consiliului Judeţean, majoritatea de etnie maghiară, dar şi elevii din clasele I-VIII din oraş şi din localităţile judeţului.

 

Ziua Limbii Române, potrivit icr.ro, a fost sărbătorită în rețeaua institutelor culturale românești din străinătate, la Accademia di Romania, ICR Bruxelles, ICR Budapesta, ICR „Mihai Eminescu“ de la Chișinău, ICR „Dimitrie Cantemir“ de la Istanbul, ICR Madrid, ICR New York, ICR Paris, ICR Praga, ICR Tel Aviv, ICR Varşovia, dar și în Liban. Totodată, Ziua Limbii Române a fost celebrată în comunităţile româneşti din vecinătatea României, printr-o serie de evenimente organizate de Direcția Generală Românii de Pretutindeni în Serbia, Republica Moldova şi Ucraina.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!