Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Campania de educaţie ecologică şi mediu "EcoAtitudine" (etapa a II-a)

DATA: 9 septembrie 2013      Autor: www.infomediu.eu
Disciplina: Protecţia mediului
Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENŢIA NAŢIONALĂ pentru PROTECŢIA MEDIULUI şi GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU, lansează cea de-a II-a etapă a campaniei de educaţie ecologică şi mediu  „EcoAtitudine”, începând cu data de 15 august.

 

Timp de 2 luni şi jumătate campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, etapa a II-a, ediţia 2013,  îşi  propune ca, alături de cei peste 100.000 elevi din clasele I-VIII din Slatina, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Tulcea, Bucureşti – Sector 3, Sector 4, Sector 5 şi judeţul Ilfov, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (hârtie-carton; plastic,PET, aluminiu, sticlă).

 

Etapa a II-a va cuprinde:

 

-          Organizarea unui concurs între şcolile implicate în campanie, privind colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie-carton; plastic,PET, aluminiu, sticlă;

-          Organizarea concursului „Mascota EcoAtitudine”, concurs individual, adresat elevilor;

-          Organizarea concursului „Agentul EcoAtitudine”, concurs adresat profesorilor coordonatori;

-          Realizarea broşurii „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, dedicată elevilor din clasele I-VIII, ce conţine informaţii utile cu privire la modalităţile de colectare selectivă a deşeurilor.

 

În premieră, în cadrul campaniei, componenta „Ora de Ecologie” se va prezenta într-un  format nou. In perioada 30 septembrie – 8 octombrie  2013 în fiecare locaţie vom avea placerea să  oferim elevilor o surpriză teatrală a conceptului „Ora de Ecologie”. 

 

Scopul proiectului este acela de a sădi în spiritul fiecărui elev necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării şi de a forma  cetăţeni responsabili şi preocupaţi de mediul înconjurător.

 

Obiectivul general este conştientizarea grijii ce trebuie acordată naturii înconjurătoare şi stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor. În secundar, în cadrul campaniei, se va proceda la aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice acumulate prin  precolectarea selectivă a deşeurilor la nivelul unităţilor de învăţământ participante în campanie.

 

Revista InfoMediu Europa este singura revistă de mediu și ecologie din România, membră EEP (European Environmental Press) - organizaţie europeană din care fac parte revistele de mediu considerate lider pe piaţa de profil a ţărilor din care provin. Revista vine cu suplimentul

 

Ecopedia – ediție în limba engleză, cu articole și informații din domeniul protecției mediului,  atât din România cât și din Europa.

 

Publicaţie cu apariţie lunară, revista Infomediu Europa este realizată în colaborare cu instituţii specializate precum Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu.

 

Exprimarea şi susţinerea poziţiilor agenţilor economici şi autorităţilor locale şi centrale în problemele de mediu, asigurarea unei platforme de comunicare între reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice centrale, locale şi agenţii economici, informarea cu privire la noutăţile şi proiectele legislative din domeniul protecţiei mediului, precum şi oportunităţile de accesare a fondurilor structurale europene şi guvernamentale reprezintă principalele obiective urmărite prin materialele publicate în revista Infomediu Europa.

 

Vă invităm să urmăriți evoluția proiectului pe www.infomediu.eu și www.ecoatitudine.eu

(informaţii preluate de pe site-ul www.infomediu.eu)

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!