Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concurs de eseuri literare „Garabet Ibrăileanu” - Roman

DATA: 27 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Colegiul Naţional „Roman Vodă” organizează în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cea de-a XII-a ediţie a concursului de eseuri literare „Garabet Ibrăileanu”

 

Eseurile participanților pot fi transmise până la data de 29 aprilie la adresele de e-mail ibraileanu8cnrv@yahoo.com sau gabriela_romano57@yahoo.com. Elevii pot participa cu maximum două lucrări, tema acestora fiind „Dialogul dramatic şi criza comunicării – de la comic la absurd”.

 

Concursul de eseuri literare „Garabet Ibrăileanu” va avea loc sâmbătă, 11 mai 2013, de la ora 9, și se adresează elevilor din învăţământul liceal, în vederea stimulării creativităţii lor prin încurajarea exprimării libere a opiniilor personale şi pertinente despre literatură. Lucrările pot fi individuale sau în echipe de maximum doi autori, respectându-se statutul referent-coreferent. Structura şi bibliografia rămân la alegerea profesorului coordonator şi a elevului participant.

 

Textul lucrării, tehnoredactat în cel mult 10 pagini la un rând, cu font Times New Roman, dimensiune 12 şi diacritice, va fi însoţit de planul lucrării şi de bibliografia folosită. Fiecare participant va folosi un motto pentru a-şi personaliza textul. Acelaşi motto se va regăsi şi în fişa de înscriere, care va conţine datele personale ale elevului şi numele profesorului coordonator. Juriul va alege eseurile câştigătoare în funcţie de capacitatea de abordare eseistică a temei propuse, originalitatea, utilizarea termenilor de specialitate, exprimarea elaborată a ideilor şi respectarea normelor de redactare.

 

Pe 11 mai se va desfăşura activitatea finală – susţinerea lucrărilor într-un discurs liber de trei minute, urmat de o deliberare finală şi de anunţarea premianţilor. Elevii care nu pot participa la susţinerea orală a eseului pot înregistra pe suport electronic prezentarea, transmițând înregistrarea împreună cu lucrarea respectivă.

 

Amănunte pot fi obținute de la profesorul Gabriela Romano, telefon 0742415048, e-mail gabriela_romano57@yahoo.com.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!