Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul creativ pentru elevi “Dacă de mâine şcoală ar spune Da diversităţii, cum ar fi?”

DATA: 13 iunie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
Constienti că în procesele de elaborare a legilor si politicilor pe educatie din România din dezbaterea publică a acestora lipsesc tocmai beneficiarii directi: elevii, Asociatia Romano ButiQ, în colaborare cu Centrul de Resuse pentru Participare Publică (CeRe), vor să readucă la lumină forta de implicare civică şi solidaritatea în rândul elevilor, prin organizarea unui concurs creativ pe tema diversităţii. 


Proiectul se adresează elevilor de liceu si din clasele V-VIII si se desfăsoară la nivel national. Acestia pot participa la concurs prin înscrierea pe pagina web a proiectului:http://sipenoinuneintrebati.romanobutiq.ro/"> http://sipenoinuneintrebati.romanobutiq.ro/  până la 30 iunie 2013 având şansa să câştige o cameră video şi să fie actorii principali ai unei conferinţe naţionale dedicate schimbărilor în educatie.

 

Elevii participanti pot trimite în nume propriu (prin organizarea în echipe de cel putin două persoane) sau în numele scolii (prin organizarea de echipe conduse de un profesor) diverse produse creative: film scurt, eseu, fotografie, desen, material audio, referitoare la o problemă pe care o identifică în jurul lor si solutia pe care o propun.


Un juriu va alege cele mai bune zece idei, care ulterior vor fi promovate în cadrul conferintei si prin intermediul unei Carte Albe a tinerilor. Vor fi premiate primele 10 idei reprezentative si cu un factor de inovare crescut. Primele 10 echipe câstigătoare ale concursului vor construi împreună o Carta Albă reprezentativă pentru generatia actuală. Aceasta îsi doreste a fi un manifest despre cum poate fi rezolvată o anumită problemă, are rolul de a oferi informatii, de a ajuta cititorul să înteleagă o problemă, de a o rezolva sau de a lua o decizie si urmează să fie înmânată actorilor relevanti: minister, inspectorate, societatea civilă si oameni de afaceri.

 

Proiectul “Și pe noi nu ne întrebati?” este implementat de Asociatia Romano ButiQ si CeRe, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică,  program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank si administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul este sustinut de Ministerul Educatiei Nationale si Școala de Valori.

 

Detalii suplimentare: Andreea Pătru, manager de proiect

Date de contact:
E-mail: andreea@romanobutiq.ro
Telefon: 0727318729

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!