Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de chimie "Cum se face?" - Bucureşti

DATA: 1 octombrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Chimie
Concursul  "Cum se face?" este organizat în perioada 25-27 octombrie 2013 de către Societatea Tinerilor Chimişti (STC) parte a Societăţii de Chimie din România (SChR), în parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materielor/Universitatea Politehnica Bucureşti. Competiţia se adresează elevilor claselor VII-XII pasionaţi de chimie, mai exact de aspectele practice ale acesteia materializate în cotidian.

 

Participarea este individuală sau în echipe de 2 elevi.

 

Calendarul concursului:

-          15 octombrie 2013 - data limită de înscriere a lucrărilor în concurs. Înscrierea are loc online sau pe adresa de e-mail cum_se_face@yahoo.com. Elevii minori care nu sunt din Bucureşti trebuie să specifice la înscriere şi numele profesorului/părintelui însoţitor.

-          24 octombrie 2013 - Primirea şi cazarea participanţilor din afara Bucureştiului.

-          25 octombrie 2013– Studenţi pentru elevi” -     Prezentarea mediului academic - parte a unui proiect de amploare desfășurat deja de 5 ani, această activitate are ca principal scop familiarizarea elevilor de liceu cu mediul universitar.
Notă: La eveniment pot participa şi elevii de liceu care sunt interesaţi de vizitarea facultăţii, fără să fie nevoiţi să participe la concurs! Aceştia vor trebui să specifice acest lucru în formularul de înscriere.

-          26 octombrie 2013 - “Cum se face?” -  Participanţii vor prezenta tema aleasă, în ordinea înscrierii în concurs. Subiectul abordat de fiecare echipă poate să evidenţieze fenomene chimice sau fizice, reacţii spectaculoase sau inedite, fără a folosi însă substanţe inflamabile ori cu un grad ridicat de toxicitate. În scopul susţinerii proiectelor, se vor utiliza  prezentări PowerPoint care pot fi însoţite de machete, obiecte supuse analizelor sau chiar mici experimente concludente de laborator expuse sub forma unor filmuleţe sau fotografii . Fiecărei echipe îi sunt alocate 15-20 minute pentru prezentarea lucrării în faţa juriului şi a celorlalți participanți, urmate de eventuale întrebări/sugestii pentru viitor din partea audienţei. Juriul va fi alcătuit din profesori şi studenţi ai Facultății de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor. Aceştia vor puncta Originalitatea temei alese, Modul de prezentare, precum şi Conţinutul ştiinţific al lucrării.

-          26 octombrie 2013 -- “Science Fair”, activitate practică întreprinsă de studenţi, bazată pe experimente desfăşurate atât în laboratoarele facultăţii, cât şi în cadrul echipelor de cercetare.

-          26 octombrie 2013 -- Festivitatea de premiere

-          27 octombrie 2013 - Program cultural

 

Toţi elevii înscrişi la concurs vor primi diplome de participare. În plus se vor acorda şi premii.

Informaţii suplimentare aici: http://stc-cumseface.blogspot.ro/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!