Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de chimie "Cum se face?" - Bucureşti

DATA: 30 septembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Chimie
Concursul "Cum se face?" este organizat în perioada 22-25 cctombrie 2015 de către Societatea Tinerilor Chimişti (STC), parte a Societăţii de Chimie din România (SChR), în parteneriat cuFacultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materielor/Universitatea Politehnica Bucureşti. Competiţia se adresează elevilor claselor VII-XII pasionaţi de chimie, mai exact de aspectele practice ale acesteia materializate în cotidian. Participarea este individuală sau în echipe de 2 elevi.

Calendarul concursului:

  • 9 octombrie 2015 - data limită de înscriere a lucrărilor în concurs.

Înscrierea are loc online. Elevii minori care nu sunt din Bucureşti trebuie să specifice la înscriere şi numele profesorului/părintelui însoţitor.

  • 22 octombrie 2015 - primirea şi cazarea participanţilor din afara Bucureştiului.
  • 23 octombrie 2015 - "Studenţi pentru elevi"

Prezentarea mediului academic - parte a unui proiect de amploare desfăşurat deja de 5 ani, această activitate are ca principal scop familiarizarea elevilor de liceu cu mediul universitar.
 Notă: La eveniment pot participa şi elevii de liceu care sunt interesaţi de vizitarea facultăţii, fără să fie nevoiţi să participe la concurs! Aceştia vor trebui să specifice acest lucru în formularul de înscriere.

  • 24 octombrie 2015 - "Cum se face?"

Participanţii vor prezenta tema aleasă, în ordinea înscrierii în concurs.                             

Subiectul abordat de fiecare echipă poate să evidenţieze fenomene chimice sau fizice, reacţii spectaculoase sau inedite, fără a folosi însă substanţe inflamabile ori cu un grad ridicat de toxicitate.

În scopul susţinerii proiectelor, se vor utiliza  prezentări PowerPoint care pot fi însoţite de machete, obiecte supuse analizelor sau chiar mici experimente concludente de laborator expuse sub forma unor filmuleţe sau fotografii.

Fiecărei echipe îi sunt alocate 10 minute pentru prezentarea lucrării în faţa juriului și a celorlalţi participanţi, urmate de eventuale întrebări/sugestii pentru viitor din partea audienţei.

 Juriul va fi alcătuit din profesori şi studenţi ai Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor. Aceştia vor puncta originalitatea temei alese, modul de prezentare precum şi conţinutul ştiinţific al lucrării.
- "Science Fair", activitate practică întreprinsă de studenţi, bazată pe experimente desfăşurate atât în laboratoarele facultăţii precum şi în cadrul echipelor de cercetare.

- Festivitatea de premiere

  • 25 octombrie 2015 - Program cultural

Toţi elevii înscrişi la concurs vor primi diplome de participare. În plus, se vor acorda şi premii. Cadrele didactice îndrumătoare ale căror elevi au participat la concurs vor primi adeverinţe de participare.

 Nu se percep taxe de înscriere sau de participare la concurs.

Organizatorii pot facilita gratuit cazarea în unul din căminele facultăţii pentru participanţii şi însoţitorii care nu sunt din Bucureşti şi solicită acest lucru.

Informaţii suplimentare aici: http://stc-cumseface.blogspot.ro/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!