Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de chimie „Veronica Chiriac” – Timişoara

DATA: 18 aprilie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Chimie
Concursul de chimie „Veronica Chiriac”, organizat de Departamentul de Biologie - Chimie al Facultăţii de Chimie, Biologie, Geografie de la Universitatea de Vest Timişoara, a fost iniţiat în anul 2006, ca un omagiu pentru profesor dr. ing. Veronica Chiriac (1944 – 2004) care timp de 4 decenii, la Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea de Vest din Timişoara s-a dedicat, cu devotament şi pasiune, competenţă şi har didactic, pregătirii profesionale a multor generaţii de elevi şi studenţi pentru studiul chimiei.

 

Conceput ca un concurs pentru a stimula şi răsplăti interesul elevilor pentru chimie, acesta propune o tematică în domeniul chimiei generale şi anorganice.

 

După şapte ediţii, se poate afirma că acest concurs se bucură de succes, printr-o participare numeroasă şi o bună pregătire a elevilor din şcolile şi liceele din judeţele din Sud-Vestul ţării. Majoritatea elevilor premiaţi şi-au confirmat buna pregătire în chimie prin studii universitare de succes în facultăţi cu profil de chimie, farmacie, biologie, medicină şi ştiinţele mediului. Dintre aceştia, un număr semnificativ, au devenit studenţi ai Departamentului de Biologie - Chimie din cadrul UVT. Ei sunt printre studenţii performanţi sau au finalizat cu succes studiile de licenţă şi de masterat de la facultatea noastră.

 

Pregătirea elevilor pentru concursul „Veronica Chiriac” şi desfăşurarea lui în bune condiţii este rezultatul unei excelente colaborări dintre membrii Departamentului de Biologie - Chimie şi profesorii din învăţământul preuniversitar, colegii noştri, mulţi dintre ei foşti studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Chimie, Biologie, Geografie.

 

Cea de a VIII-a ediţie a concursului „Veronica Chiriac” se adresează elevilor din clasele VIII, IX şi XII şi se va desfăşura în data de 27 aprilie 2013 la sediul Departamentului de Biologie - Chimie, Str. Pestalozzi nr.16 din Timişoara.

 

Înscrierile şi confirmările de participare la concurs se fac prin Inspectoratele Şcolare Judeţene, unităţile şcolare sau profesorul mentor la adresa concursanorganica@cbg.uvt.ro (persoana de contact fiind conf. dr. ing. Vlad Chiriac - vchiriac@cbg.uvt.ro). Tematica şi bibliografia pot fi consultate online pe pagina web a departamentului la adresa www.chimie.uvt.ro .

 

Reamintim că, potrivit regulamentului de admitere la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, pentru toate specializările ciclului de licenţă de la Departamentul de Biologie - Chimie, elevii premianţi la concursurile de chimie generală şi anorganică „Veronica Chiriac” şi de chimie organică „George Ostrogovich” beneficiază de prioritate absolută la înmatriculare în anul I de studiu, la obţinerea de cazări în căminele UVT şi la acordarea de burse.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!