Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de chimie zonal “Chimie Hurmuzachi” – Suceava

DATA: 29 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Chimie
Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, judeţul Suceava, organizează cea de a III-a ediţie a Concursului de chimie zonal “Chimie Hurmuzachi”.

 

Competiţiacare se adresează elevilor aflaţi la data concursului în clasa a VIII-a, va avea loc în data de 23 mai 2013 (joi, orele 8:30) la sediul Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, judeţul Suceava.

 

În acest an concursul se desfăşoară într-un cadru festiv, datorită faptului că în septembrie 2012 s-au aniversat 140 de ani de la înfiinţarea Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi 200 ani de la naşterea lui Eudoxiu Hurmuzachi.

 

Concursul propus de Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, vine în întâmpinarea nevoii elevilor de a avea o modalitate prin care să-şi testeze cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice în domeniul chimie, înainte de a a candida la admiterea la liceu.

 

În aceeași măsură concursul se constituie într-o modalitate de valorificare a experienţei pozitive acumulate de cadrele didactice de-a lungul timpului, în demersul de pregătire a elevilor pentru participarea la olimpiada de chimie şi alte concursuri de chimie la nivel judeţean, naţional şi internaţional.

 

Concursul are în vedere găsirea şi selecţia elevilor dotaţi cu abilităţi şi cunoştinţe de chimie, potenţiali elevi ai claselor de ştiinţele naturii de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” în anul şcolar următor, precum şi potenţiali performeri în concursurile de specialitate.

 

Cadrele didactice vor avea ocazia să facă schimb de experienţă privitor la modul de lucru al profesorilor din componenţa catedrei de chimie de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi - dat fiind faptul că în ultimii 10 ani şcolari, elevii participanţi la faza naţională a Olimpiadei de chimie, Concursului “Chimexpert”, Concursului “Candin Liteanu”, Concursului “Magda Petrovanu”, Concursului “Petru Poni” etc. au obţinut rezultate foarte bune.

 

Concursul se adresează elevilor din clasele a VIII-a de la Şcolile cu clasele I-VIII din zona Rădăuţi, Solca, Vicov şi Siret, cu preocupări deosebite la disciplina chimie, potenţiali elevi ai Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, în anul școlar 2013-2014.

 

Participarea la concurs se face prin completarea unei cereri de către cadrul didactic coordonator şi trimisă la adresa de email hatnean_chimie@yahoo.com, sau la sediul Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”, Calea Bucovinei, nr. 5, Rădăuţi, judeţul Suceava, cod poștal 725400, până la data de 16 mai 2013 (data poştei).

 

Probele de concurs sunt teoretice şi vor fi redactate în limba română;

 

Nu se percep taxe de înscriere sau de participare la concurs!

 

Concursul constă dintr-o probă scrisă tip grilă (20 itemi) pe baza tematicii afişate, cu o durată de 1,5 ore (ciclul gimnazial); punctajul se realizează astfel:

 

-       40 puncte din oficiu;

-    + 3 puncte pentru fiecare item corect;

-     – 1 punct pentru item greșit sau fără răspuns;

 

Candidaţii pot consulta modele de teste după înscriere, de la adresa de mail: hatnean_chimie@yahoo.com;

 

Comunicarea rezultatelor şi premierea câştigătorilor vor avea loc în ziua concursului. Fiecare elev şi profesor vor primi diplomă de participare şi vor fi premiaţi în funcţie de rezultatele obţinute. Lista cu câştigătorii va fi transmisă unităţilor de învăţământ reprezentate şi inspectorului de specialitate din ISJ Suceava.

 

Rezultatele concursului vor fi promovate prin site-ul Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți la adresa http://www.churmuzachi. ro, blogul profesorilor de chimie din județul Suceava la adresa:www.chimsuceava.wordpress.com.

 

Pentru detalii accesaţi adresa persoanei de contact, prof. Liviu Hatnean: hatnean_chimie@yahoo.com sau la telefon 0743657036.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!