Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de creație "Locuiește în poveste"

DATA: 2 iunie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Editura Arthur organizează cea de a V-a ediție a Concursului de creație "Locuiește în poveste" care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani.

Secţiuni:

- Scriere creativă

- Ilustraţie.

Copiii care au participat la trei ediții ale taberei de creație "Locuiește în poveste" nu vor mai putea aplica la ediția din 2016 a concursului. Numele copiilor care au participat la trei ediții ale taberei de creație "Locuiește în poveste": Irina Costin, Ștefana Fusaru, David Stavila, Petru Miu, Ioana Robciuc, Iasmina Răceanu.

Calendarul concursului: 

1. Înscrierea: 25 aprilie - 15 iunie 2016

Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, textul şi/ sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.

2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor – 15 iunie 2016

Secţiunea de scriere creativă

Scrie un text de maximum cinci pagini – o narațiune, o poezie, un dialog sau un jurnal cu tema "Cel mai mult și mai mult… !" Trimite textul tău pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 20 de texte.

Secţiunea de ilustraţie

Fă o ilustraţie imaginându-ți sau evocând un personaj/o persoană care se remarcă prin ceva deosebit, o stare/ un sentiment/ o activitate care vă inspiră foarte mult, un obiect/ o floare/ un animăluț/ o jucărie/ un joc care vi se par neprețuite, cea mai palpitantă aventură și așa mai departe. Scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege 5 ilustratori care vor propune cele mai interesante şi autentice lucrări trimise la concurs.

3. Anunţarea câştigătorilor: 1 iulie 2016

Juriul va anunţa, pe 1 iulie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.

4. Marea finală: tabără de creaţie, iulie - august 2016

În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de câțiva dintre autorii volumelor din seria Cărțile mele – Secţiunea Seniori. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Cel mai mult și mai mult… Juniorii.

Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.

În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul. Juniorii, semnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori. În toamna lui 2014, la standul editurii Arthur de la Târgul de carte Gaudeamus, a fost lansată antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii, iar ultimul volum din serie, Uite cine vorbește. Juniorii a fost lansat anul trecut la târgul de carte Gaudeamus.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!