Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de creaţie literară "Oana-Diana Renea" - Judeţul Vrancea

DATA: 17 noiembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea invită micii cititori să devină scriitori şi lansează invitaţia de a participa la cea de a IV-a ediţie a Concursului de creaţie literară "Oana-Diana Renea". Acest concurs este organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII.

Lucrările premiate în cele trei ediţii anterioare au fost publicate în volumul Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea, volum apărut în luna aprilie 2015. Până în prezent, la aceste ediţii ale concursului au participat peste 370 de elevi ce au fost recompensați cu diplome, premii, cărţi şi rechizite.

Tărâmul lecturii – este tema concursului de anul acesta prin care micii scriitori de poezie, din clasele I-VIII, îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor sentimente,  amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii sau persoanele (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor.

Calendarul concursului:

  • 20 octombrie - 4 decembrie 2015: depunerea lucrărilor participante.
  • 7 - 11 decembrie 2015 – lecturarea şi jurizarea lucrărilor
  • 14 decembrie 2015 – festivitatea de premiere a lucrărilor câştigătoare, organizată la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, cu ocazia aniversării a 47 de ani de la naşterea autoarei.

Participanţii se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii, până la data 4 decembrie 2015. Organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

Detalii aici:

- Regulamentul de desfăşurare a Concursului de creaţie literară  Concursului de creaţie literară "Oana  Diana  Renea” aflat pe site-ul Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea www.bjvrancea.ro

- e-mail sectia_copii@bjvrancea.ro

- tel. 0237626646.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!