Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de economie pentru liceeni "Economy Works"

DATA: 16 februarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Economie
Elevii de liceu sunt invitaţi la cea de a V-a ediţie a Concursului de economie "Economy Works", care se va desfăşura în perioada 1 februarie - 27 martie 2016. Economy Works oferă elevilor de liceu posibilitatea de a câştiga premii în bani, cărţi, precum şi marile premii, participarea gratuită la o şcoală de vară din Statele Unite şi la un seminar din Germania.

Economy Works este un proiect al Societăţii pentru Libertate Individuală (SoLib) al cărui obiectiv principal este dezvoltarea gândirii critice şi însuşirea conceptelor economice de bază de către elevii de liceu. Proiectul doreşte să aducă o completare informaţiilor obţinute de elevi la şcoală şi să le ofere o perspectivă practică asupra economiei.

Concursul este organizat în 2 module de câte 2 săptămâni, în care elevii vor studia economia folosind mijloacele puse la dispoziţie de Solib, într-un format atractiv (texte, prezentări, documentare, videoclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfârşitul fiecărui modul participanţii sunt invitaţi să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un eseu de 1-2 pagini. Fiecare modul oferă trei premii a câte 100$ şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

La finele celor două module, 10 participanţi care s-au remarcat prin ideile transmise şi dinamism vor participa la conferinţa de la Bucureşti şi vor intra în finala pentru cele 2 locuri sponsorizate seminarul Economics of Entrepreneurship din Michigan, SUA, organizat de Foundation for Economic Education  şi şcoala de vară din Gummersbach, Germania, organizată de  Institute for Economic Studies Europe. Costurile cu transportul, cazarea, masa şi materialele educative sunt suportate integral de SoLib şi partenerii săi.

Mai multe informaţii despre premii şi regulile concursului sunt disponibile pe site-ul proiectului http://economyworks.wordpress.com/.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!