Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de educaţie administrativă şi civică – Cluj-Napoca

DATA: 1 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
Departamentul de Administraţie Publică al Universităţii Babeş-Bolyai organizează, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în data de 19 martie 2013, a IV-a ediţie a concursului de educaţie administrativă şi civică.

 

Şcolile participante sunt invitate să delege un echipaj format din 3 elevi (fiecare echipaj trebuie să aibă în componenţă cel puţin un elev din clasa a XII-a).

 

Candidaţii ideali sunt elevii bine informaţi, atenţi la realităţile de azi ale României, la modul cum funcţionează instituţiile statului, cu opinii care dau dovadă de implicare în comunitatea în care trăiesc.

 

Obiectivul concursului este dezvoltarea simţului civic, a creativităţii şi spiritului de iniţiativă în rândul tinerilor în încercarea noastră de a sprijini crearea unui tineret responsabil, capabil să analizeze sistematic şi să acţioneze eficient.

 

Concursul constă în întrebări de cultură generală aplicate la realităţile României şi la funcţionarea administraţiei publice, alegerea de către elevi a unor soluţii pentru diferite probleme. Participarea la concurs nu presupune consultarea anterioară a unei bibliografii specifice, bazându-se pe cunoştinţe de nivel general.

 

Pentru o mai bună organizare trebuie confirmate participarea, numele elevilor din echipaje şi numele profesorului coordonator până cel târziu în data de 14 martie 2013 pe adresa cristina.hintea@fspac.ro sau prin fax la nr. 0264431361.

 

Concursul se va desfăşura în data de 19 martie 2013, ora 13.00, în amfiteatrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, (sala V/2, amfiteatrul Woodrow Wilson), str. Traian Moşoiu, nr. 71.

 

Concursul va avea două probe: prima probă presupune câteva întrebări scurte, de tip grilă, iar cea de a doua probă are un caracter aplicat (se oferă o situaţie ipotetică la care elevii trebuie să găsească posibile soluţii).

 

Premiile vor consta în cărţi şi materiale ce conţin însemnele departamentului nostru (tricouri, şepci, mousepad-uri, etc).

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!