Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de fotografie "Italienii din România - o etnie cu rădăcini străvechi"

DATA: 18 martie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Artă fotografică
Asociația Italienilor din România - RO.AS.IT. lansează anul acesta un concurs de fotografie sub genericul "Italienii din România - o etnie cu rădăcini străvechi".

Fotografiile trebuie să fie originale, personale și să ateste prezența italienilor în localitatea sau județul de domiciliu al concurenților.

Fotografiile pot reprezenta construcții civile sau religioase, monumente stradale și alte opere de artă vizuală la care au lucrat italieni, imagini (din arhive de familie) ale italienilor așezați pe aceste meleaguri, precum și ale descendenților lor actuali.

Fotografiile care vor reprezenta construcții de diverse tipuri sau opere de artă făcute de italieni în România sau cu contribuția acestora vor fi însoțite de descrieri complete ale obiectivelor alese, precum și istoricul și semnificația lor, poziționarea în localitate etc.

Fotografiile care reprezintă italieni imigrați și /sau descendenți ai acestora ar urma să fie însoțite de texte explicative cât mai detaliate, cuprinzând, acolo unde există informații atestate sau credibile, localitățile de proveniență din Italia ale celor veniți temporar sau stabiliți definitiv în România, ocupațiile și realizările acestora pe pământ românesc etc.).

Înscrierea la concurs se face pe baza recomandării unui cadru didactic al școlii în care studiază elevul sau a unuia dintre  părinți.

Dată limită pentru înscrierea la concurs: 2 aprilie 2016.

Fotografiile (însoțite de povestea lor)  realizate de concurenți vor fi trimise până la data de 1 iunie 2016 la Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT. pe adresa: Str. Lipscani nr. 19, et. 1, cam. 101, sector 3, București sau pe e-mail la adresa prroasit@yahoo.com.         

După jurizare, se vor acorda următoarele premii:

Premiul I

O excursie de trei zile la Roma sau, la alegere, în localitatea de proveniență a strămoșilor italieni ai concurenților, pentru 2 persoane (câștigător + persoana care a avut un aport important ca îndrumător: profesor/ părinte/ aparținător) 

Premiul II 

Un loc în Tabăra de vară pentru tineret a RO.AS.IT., ediția 2016

Premiul III

Cărți, reviste, CD-uri, insigne editate de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!