Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de limba engleză "TREASURE HUNT" - Târgu Mureș

DATA: 10 mai 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba engleză
Concursul este organizat de Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu" Târgu Mureș. Competiția, aflată la cea de a III-a ediție, se desfășoară în perioada 1 mai - 11 iunie 2016, se adresează elevilor claselor V-VII care studiază limba engleză în școlile din județul Mureș și presupune o etapă preliminară, de tesare a competențelor de limbă engleză și de selectare a participanților la etapa finală – vânătoarea de "comori" propriu-zisă, cu activități de team building (de consolidare a grupului și de lucru în echipă) și prezentarea unui joc de rol în limba engleză.

Fiecare unitate de învățământ va desemna o selecționată proprie formată din 8 elevi cu reprezentarea fiecărui nivel de studiu astfel:

  • 2 elevi dintre elevii claselor a V-a
  • 3 elevi dintre elevii claselor a VI-a
  • 3 elevi dintre elevii claselor a VII-a.

Selecționata poate fi coordonată de unul sau mai mulți profesori de limba engleză din școală. În ambele etape este obligatorie prezența a cel puțin un profesor de limba engleză însoțitor al selecționatei școlii. Elevii selecționatelor finaliste vor face dovada clasei căreia aparțin prin carnetul de elev pe care îl vor avea asupra lor.

Concursul se desfășoară în două etape: etapa preliminară de selecționare și etapa finală.

Etapa preliminară

Profesorii interesați să participe vor descărca tabelul pentru înscrieri de pe blogul concursului (https://tudor20treasurehunt.wordpress.com/), îl vor completa cu datele cerute și îl vor trimite via e-mail la adresa tudor20treasurehunt@yahoo.com în perioada 1 - 15 mai 2016.

Etapa preliminară a concursului Treasure Hunt are loc în data de 28 mai 2016, ora 9 la sediul școlii organizatoare. Aceasta constă într-o probă scrisă la care participă elevii claselor V-VII selecționați din fiecare școală. Proba scrisă are ca durată o oră. Lucrările vor fi corectate de profesorii care au elevi participanți la concurs. Punctajul final al fiecărui echipaj înscris în concurs constă în suma punctajelor realizate de fiecare elev al echipajului în parte. După centralizarea rezultatelor, se va realiza ierarhizarea echipajelor în ordine descrescătoare. Primele 10 echipaje semifinaliste vor participa la etapa finală a concursului. Rezultatele vor fi publicate atât la sediul școlii gazdă, cât și pe blogul concursului în aceeași zi (https://tudor20treasurehunt.wordpress.com/).

Comisia de evaluare este formată din profesorii de limba engleză care au înscris elevi la concurs, și alți membri activi ai Cercului Pedagogic al profesorilor de limba engleză, gimnaziu, zona Mureș.

Etapa finală

Cele 10 echipaje semifinaliste vor participa la etapa finală a concursului "Treasure Hunt" care va avea loc pe data de 11 iunie 2016, ora 10 la sediul școlii gazdă.

Etapa finală se va desfășura pe două secțiuni.

Secțiunea 1 – Echipajele vor porni într-o veritabilă vânătoare de comori în perimetrul școlii pe un traseu prestabilit de organizator. Membrii fiecărui echipaj vor fi legați cu bandă adezivă unul de celălat la nivelul gleznelor și / sau încheieturii mâinilor, fiind supravegheați în permanență de un cadru didactic și însoțiți de un elev voluntar al școlii organizatoare. Cadrul didactic însoțitor de echipaj va fi un profesor de la o școală diferită decât cea căreia îi aparține echipajul. Acesta nu va influența luarea deciziilor echipajului pe care îl însoțește și nu va interveni sub nicio formă în elaborarea jocului de rol. La finalul vânătorii, echipajele vor găsi plicul cu sarcina de lucru: prezentarea unui joc de rol pe o temă dată în fața juriului.

Secțiunea 2 – Fiecare echipaj va fi repartizat într-o sală de clasă a școlii organizatoare. Elevii vor avea la dispoziție 30 minute pentru a pregăti jocul de rol pe tema dată. La expirarea timpului, jocurile de rol vor fi prezentate în sala festivă a școlii organizatoare. Punctajul maxim obținut în urma acestei probe este de 100 puncte.

Punctajul obținut de echipaj la proba orală (jocul de rol) se adună punctajului obținut la proba scrisă pentru a stabili ierarhia finală.

Se vor acorda Premiile I, II și III și 3 Mențiuni. Acestea constau în diplome și produse obținute din donații / sponsorizări (materiale de birotică și papetărie, dulciuri, fructe etc.).

Calendarul concursului

1 - 15 mai 2016: Perioada de înscriere via email tudor20treasurehunt@yahoo.com;

28 mai 2016:  Etapa preliminară a concursului Treasure Hunt, ediția a III-a, la sediul Școlii Gimnaziale "Tudor Vladimirescu" Tg.-Mureș, str. Cutezanței nr. 51, conform programului:

Ora 9.00 – Repartizarea elevilor în sălile de clasă;

Ora 9.15 – Completarea și secretizarea foilor de răspuns. Distribuirea subiectelor;

Ora 9.30 – 10.30 – Testarea scrisă;

Ora 10.30 – Corectarea lucrărilor; Stabilirea ierarhiei;

Ora 12.30 – Afișarea rezultatelor; Anunțarea celor 10 echipaje semifinaliste.

 11 iunie 2016: Concursul Treasure Hunt, ediția a III-a, la sediul Școlii Gimnaziale "Tudor Vladimirescu" Tg.-Mureș, str. Cutezanței nr. 51, conform programului:

Ora 10.00 – Deschiderea festivă;

Ora 10.15 – Vânătoarea de comori;

Ora 10.30 – Semnal sonor pentru încheierea vânătorii;

Ora 10.40 – Retragerea echipajelor în săli și pregătirea jocului de rol;

Ora 11.15 – Prezentarea jocurilor de rol;

Ora 12.00 – Retragerea juriului în vederea ierarhizării echipajelor participante;

Ora 12.15 – Festivitatea de premiere.

Regulamentul competiției este afișat pe blogul concursului https://tudor20treasurehunt.wordpress.com/ .

Pentru alte informații vă puteți adresa Organizatorului la adresa gabrielasandru@yahoo.co.uk

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!