Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de matematică "Valeriu Alaci" - Timișoara

DATA: 5 aprilie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Matematică
Concursul de matematică "Valeriu Alaci" este organizat de către Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul de Matematică și Facultățile de Automatică și Calculatoare, respectiv Electronică și Telecomunicații, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, precum și cu licee și grupuri școlare din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți.

Competiția are drept principal scop continuarea tradiției în pregătirea matematică a viitorilor ingineri impusă de iluștrii înaintași printre care se numără Traian Lalescu și Valeriu Alaci. Această pregătire matematică temeinică a stat la baza unor rezultate strălucite obținute de ingineri absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara și la dobândirea unui prestigiu deosebit al acesteia pe plan european și mondial.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară, din mediul urban și rural, precum și elevilor din alte țări.

Înscrierea participanților la concurs se face în perioada 21 martie - 6 aprilie 2016, pe site-ul oficial al concursului, www.concursulvaleriualaci.upt.ro.

Pentru fiecare din clasele IX-XII concursul are două secțiuni: matematică-informatică, respectiv științe ale naturii/tehnologic/economic.
Concursul are două etape: etapa de calificare și etapa finală.
Etapa de calificare se va desfăşura în 12 aprilie 2016, ȋn intervalul orar 18.00-20.00. Este o probă on-line, ce se va desfăşura pe platforma www.cv.upt.ro.
Etapa finală va avea loc ȋn 14 mai 2016, ȋntre orele 10.00-13.00. Este o probă scrisă ce se va desfăşura în amfiteatrele Universității Politehnica Timișoara.

Site-ul concursului: http://www.concursulvaleriualaci.upt.ro/concurs

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!