Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul ″Egalitate şi nediscriminare″ - 2015

DATA: 23 octombrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării,  Universitatea Creştină ″Dimitrie Cantemir″- Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (Centrul de Cercetări al FSJA) Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti organizează în perioada septembrie - decembrie 2015 Concursul ″Egalitate şi nediscriminare″ - 2015 în liceele și școlile  din România, dar nu numai, în special în municipiul București. Promovarea se va face prin distribuirea de afișe și de broșuri în liceele și școlile din municipiul București, precum și prin site-ul Universității Creștine Dimitrie Cantemir (www.ucdc.ro) .

Pot participa la acest concurs toti elevii din clasele  I-XII din  școlile și liceele din Bucuresti si din tară, precum si din Republica Moldova sau din alt stat, indiferent dacă sunt de stat, particulare sau organizate de cultele religioase conform legii, care au împlinit vârsta de 6 ani până, la data începerii concursului (respectiv 30 septembrie 2015) și care nu au depășit vârsta de 19 ani, până la data începerii concursului (respectiv 30 septembrie 2015).
Pentru a participa la concurs, elevii interesați vor trebui să depună, gratuit, o creație literară sau, pentru elevii claselor primare, un desen ori o compunere cu tema: ″EGALITATE ȘI NEDISCRIMINARE″ în perioada 1 octombrie - 20 noiembrie 2015 la registratura Universității Creștine Dimitrie Cantemir (str. Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, București, intrarea D1, cu mențiunea CONCURS EGALITATE ȘI NEDISCRIMINARE- 2015, primind un număr de înregistrare care va trebui păstrat pentru validarea participării și ridicarea premiilor.
Creația literară sau desenul se pot trimite și prin poștă, cu confirmare de primire, cel mai târziu până la data de 10 noiembrie 2015, data poștei, pe adresa Universității Creștine Dimitrie Cantemir (str. Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, București, cu mențiunea CONCURS EGALITATE ȘI NEDISCRIMINARE- 2015, cu condiția să ajungă la destinație până la data de 15 noiembrie 2015.
De asemenea, creația literarră sau desenul  se vor trimite obligatoriu  si pe adresa de e-mail  concurs.ucdc@gmail.com   până la data de 20 noiembrie 2015, ora 24. Organizatorii vor confirma primirea acestora tot printr-un mesaj.
Fiecare elev poate depune numai o singură creație literară sau  un singur  desen creație individuală. Nu sunt admise creații colective, care implică munca a 2 sau mai mulți elevi.
Fiecare lucrare va fi însoțită de datele de identificare ale autorului său: nume, prenume, vârstă, adresă, clasa și școala/liceul unde învață, precum și numele cadrului didactic îndrumător.
Creația literară trebuie să respecte următoarele date tehnice pentru a participa la concurs:

  • să fie redactată în limba română, conform regulilor gramaticale în vigoare, cu diacritice, la calculator
  • să aibă cel mult 5 pagini format A4, scrise  caractere Georgia de 12, la un rând și jumătate, cu următoarele spatii: Top-2 cm, Left-2,5 cm, Bottom-2 cm, Right-2 cm, Orientation – portrait, tipărit pe coli albe
  • va fi apreciat un titlu sugestiv pentru eseul/compunerea înscris(ă) în concurs.

Etapele concursului:

  • ETAPA I (încheiată): 25 iulie 2015 – 30 septembrie 2015 - popularizarea concursului  pe site-ul Universității Creștine ″Dimitrie Cantemir″  și al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și prin cursuri și seminarii interactive la școli și licee din municipiul București.
  • ETAPA a II-a: 1 octombrie 2015 - 20 noiembrie 2015 - primirea lucrărilor de creație literară și a desenelor la Universitatea Creștină ″Dimitrie Cantemir″, precum și pe adresa de e-mail concurs.ucdc@gmail.com
  • ETAPA a III-a: 21 noiembrie  2015 - 05 decembrie 2015 – evaluarea lucrărilor și a desenelor de un juriu imparțial
  • ETAPA  a IV-a: 6 - 18 decembrie 2015 – premierea celor mai bune lucrări  și desene într-un cadru festiv
  • ETAPA a V-a : 20 - 31 decembrie 2015 publicarea și distribuirea lucrărilor de creație literară în lucrarea ″Egalitate și nediscriminare″ și a desenelor într-un calendar de birou pentru anul 2016.

Premiile concurenților constă în: diplome de participare pentru toți elevii participanți la program (cei care trimit creații literare sau desene), precum și diplome și premii pentru cele mai bune creații literare, rechizite școlare și alte obiecte oferite de sponsori.
Câștigătorii concursului de eseuri vor fi desemnați de o comisie formată din reprezentanți ai instituțiilor implicate, a cărei componență va fi anuntată pe site-ul Universității Creștine ″Dimitrie Cantemir″ până la data de 1 decembrie 2015.
Premierea avea loc în cadrul unei ceremonii organizate  în cadrul Universității Creștine ″Dimitrie Cantemir″ la o dată care se va anunța până la data de 18 decembrie 2015.
Lista câștigătorilor se va aduce la cunoștința participanților prin publicare pe site-ul Universității Creștine ″Dimitrie Cantemir″ până în data de 15 decembrie 2015. 
Informații suplimentare:

- e-mail concurs.ucdc@gmail.com, specificând în e-mail pentru concursul de eseuri ″EGALITATE SI NEDISCRIMINARE

- www.ucdc.ro, www.cncd.org.ro.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!