Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul “Hai în viitor!” – Piatra Neamţ

DATA: 18 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Proiecte
Datorită progresului ştiinţific şi tehnic, viitorul ne va rezerva surprize importante. Evenimentul organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ sub egida "Alianţei Colegiilor Centenare", va avea loc pe data de 3 aprilie 2013.

 

Ediţia din anul 2013 va avea două secţiuni


1. Concurs de proiecte
2. Conferinţă 

 

Concurs de proiecte

 

La acest concurs, deschis elevilor de gimnaziu şi liceu, vor fi premiate cele mai reuşite proiecte ştiinţifice (studii, comunicări etc.), artistice (film, scenetă etc.) ş.a. care vor prefigura viitorul. Proiectele trebuie să abordeze o tematică legată de problemele pe care le va aduce progresul tehnic şi/sau soluţii la aceste probleme.

 

Premiile vor consta în echipamente IT (laptop, tablete, telefoane inteligente etc.), dar şi în cărţi, reviste de profil şi altele. Toţi participanţii (autori şi coordonatori) calificaţi în etapa finală vor primi diplome de participare.

 

Proiectele se trimit prin e-mail (viitor@cnpetrurares.ro) sau prin poştă până la data de 17 martie 2013 inclusiv. Organizatorii vor face o preselecţie a celor mai interesante proiecte până pe 24 martie 2013. Acestea vor fi jurizate în finala din 3 aprilie, iar primele trei proiecte vor fi premiate (echipamente IT, cărţi ş.a.). Vor putea fi acordate şi premii speciale precum şi menţiuni. Autorii şi coordonatorii proiectelor calificate în finală vor primi diplome de participare.

 

Prezenţa realizatorilor la etapa finală este dorită, dar nu este obligatorie.

 

Conferinţă

 

Cadre universitare şi specialişti din domeniul tehnologiilor de vârf (robotică, telecomunicaţii, nanotehnologie ş.a.)vor prezenta cele mai noi proiecte la care lucrează.

 

De asemenea, vor fi prezenţi domnul prof. dr. Gheorghe Popa de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, domnul Alexandru Mironov, cunoscut realizator de televiziune şi Senior Editor al revistei „Ştiinţă şi tehnică”, precum şi alţi invitaţi de marcă.

Elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” vă invită la o călătorie virtuală în spaţiu cu ajutorul instrumentelor pe care le folosesc la cercetarea cosmosului.

 

Regulament de participare la concursul „Hai în viitor!”- ediţia 2013

1.1. La concurs pot participa numai elevi de la clasele V-XIII înscrişi la şcoli din România. Proiectele pot fi realizate fie de către elevi individual, fie de către echipe formate din elevi. 
1.2. O echipă sau un elev poate înscrie o singură lucrare la fiecare ediţie a concursului. Echipele pot fi coordonate de persoane care nu deţin calitatea de elev, dar acestea nu vor fi considerate autori ai proiectului, ci coordonatori.

 

2. Proiectele pot fi de tip ştiinţific (studii, comunicări etc.), artistic (filme, scenete, machete etc.) sau de alt tip; ele trebuie să abordeze o tematică legată de viitorul tehnologiei sau al ştiinţei, de problemele pe care le va aduce progresul tehnic şi / sau de soluţii la aceste probleme, ori de soluţii promise de tehnologie la alte probleme cu care omenirea se va confrunta în viitor.

 

3. Etapa naţională (finală) a concursului va avea loc la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, la data de 3 aprilie 2013. Detaliile privind locul şi ora desfăşurării concursului vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor pe site-ul concursului (www.cnpetrurares.ro > Competiţii şi examene > Hai în viitor!) şi prin e-mail.

 

4.1. Pentru înscriere, participanţii trebuie să trimită până la 17 martie 2013 un e-mail (la adresa viitor@cnpetrurares.ro) care să conţină numele complete ale autorilor, numele coordonatorului (dacă există) şi şcoala de provenienţă.
4.2. Proiectul se trimite într-una dintre următoarele variante:
·  ca ataşament la e-mail-ul de înscriere (dar nu mai mare de 30 MB),
·  ca link pentru descărcare în acelaşi e-mail sau
·  prin poştă, pe un disc optic (pe adresa: C.N. „Petru Rareş” Piatra Neamţ, Strada Ştefan cel Mare nr. 4, 610101 Piatra Neamţ).
4.3. Depăşirea datei de înscriere, ori un mesaj incomplet atrag neînscrierea proiectului în concurs. 

 

5. Organizatorii vor face o preselecţie a proiectelor participante. Autorii ale căror proiecte sunt acceptate în faza naţională (finală) a concursului vor fi anunţaţi prin e-mail până la data de 24 martie 2013.

 

6. Pentru a fi acceptate, proiectele trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:
a)   să fie creaţii originale (să nu mai fi fost prezentate public anterior);
b)   să respecte tematica concursului;
c)   prezentarea să se facă cu ajutorul computerului şi al videoproiectorului; sunt admise prezentări de tip PowerPoint, filme digitale sau altele similare însoţite sau nu de prezentare verbală;
d)   prezentarea unui proiect să dureze cel mult 15 minute.

 

7.1. Proiectele vor fi jurizate de către un juriu format din profesori şi elevi care nu participă cu proiecte în concurs. 
7.2. Decizia juriului este definitivă. 
7.3. Jurizarea va avea în vedere următoarele aspecte:
· nivelul de noutate şi de originalitate al proiectului;
· valoarea adusă de proiect pentru conştientizarea schimbărilor pe care tehnologia le va aduce în viitor asupra societăţii;
· calitatea prezentării;
· calitatea argumentelor ştiinţifice folosite pentru susţinerea punctelor de vedere ale participanţilor, unde este cazul.

8. Proiectele selectate în etapa finală vor fi prezentate publicului prin proiecţie digitală. Dacă autorii doresc, pot să-şi susţină personal prezentarea.
 

9. Cele mai reuşite proiecte prezentate vor fi premiate. Se vor acorda premii pentru locurile I-III, precum şi premii şi menţiuni speciale. Autorii şi coordonatorii proiectelor calificate în etapa finală vor primi diplome de participare.

 

10. Prin înscrierea la concurs, participanţii îşi dau acordul ca lucrările înscrise în concurs să fie publicate parţial sau în întregime pe site-ul concursului, cu respectarea drepturilor de autor şi cu selecţia autorului, unde este cazul.

 

11. Organizatorii pot lua decizii suplimentare, dacă se impune, astfel încât concursul să se desfăşoare în condiţii optime. Deciziile vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor în timp util.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!