Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul Infoeducaţie 2013

DATA: 5 iulie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
Cea de aXX-a ediţie a concursului InfoEducatie 2013, cu genericul "Life is a good algorithm" ,se va desfasura in perioada 28 iulie - 3 august, in tabara de elevi Gălăciuc, judetul Vrancea.

 

Va avea ca principal sponsor Google (programul RISE) care sustine sectiunea internationala a concursului si va oferi premii pentru 3 fete si trei baieti. In plus se va organiza ziua Google la InfoEducatie, asistata de ingineri ai companiei, precum si o surpriza constand din tablete Nexus pentru primii 6 clasati (3 baieti si 3 fete).

 

Concursul este organizat de Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Vrancea (Proiectul de finantare al MTS), Grupul Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra, Scoala "Ion Diaconu" Tulnici, Colegiul National "Unirea" Focsani.

 

Concursul interdisciplinar InfoEducatie este dedicat elevilor cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice - soft educational, soft utilitar, multimedia, roboti si pagini web - atat de la profilul informatica cat si de la alte profile.

 

Concursul se desfasoara in patru etape: pe unitatea scolara, locala, judeteana si nationala.

 

La fiecare etapa vor fi prezentate lucrari realizate de catre elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII). Participarea la etapele ulterioare este hotarata numai de clasamentele etapelor anterioare.

 

Concursul se va desfasura pe sectiuni:

 

  • soft utilitar
  • soft educational
  • pagini web
  • multimedia
  • roboti

In etapa finala exista si un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24h. Concursul consta in realizarea unei lucrari software complexe pe o tema data. Lucrarea imbina elemente de proiectare, programare, design.

 

In tot timpul taberei finale se vor organiza si sesiuni de comunicari pe teme IT si design. Va exista si un curs special de utilizare mijloace video, foto: camere de luat vederi si aparate de fotografiat.

 

Elevii si cadrele didactice vor beneficia de acces internet, o banda de cel putin 4 Mbps, sincron, acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri. Toate mijloacele IT sunt oferite de Colegiul National Unirea, comunitatea Tulnici si Liceul Vidra.

 

Fiecare judet doritor poate participa cu o echipa de 4 elevi si un profesor insotitor, in urmatoarele conditii:

  • minim trei lucrari (pagini web, roboti, multimedia sau software educational/utilitar)
  • cerinte hardware si software rezonabile
  • nu se admit lucrari accesibile doar prin Internet!
  • cele mai bune lucrari vor fi selectionate in vederea inscriptionarii pe un CD. Atragem atentia asupra obligativitatii predarii unei variante a lucrarii, eventual demo!

 

Pagina web a concursului: http://www.infoeducatie.ro/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!