Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul internaţional de cultură generală şi creaţii plastice "Formidabilii"

DATA: 15 octombrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Concursul internaţional de cultură generală şi creaţii plastice "Formidabilii" se va desfăşura pe parcursul anului şcolar 2015-2016 în patru etape, dintre care trei naţionale şi una internaţională. Se pot înscrie preşcolari (grupa mică, mijlocie şi mare) şi elevi ai claselor pregătitoare, I-IV, prin cadre didactice încadrate în învăţământul preşcolar şi primar.

Etape naţionale:

Participarea la primele 3 etape este individuală. Subiectele concursului respectă programele şcolare în vigoare elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Concursul  constă într-o probă teoretică sub forma unui test interdisciplinar, cu subiecte adaptate vârstei participanţilor şi o probă de aptitudini practice.

Proba de aptitudini practice nu este obligatorie şi nu trebuie susţinută în aceeaşi zi cu proba scrisă. Lucrările practice cele mai reuşite vor fi premiate cu medalii.

Toţi copiii participanţi primesc o revistă ce conţine subiectele de concurs, o diplomă, un cadou surpriză. Cadrele didactice implicate vor primi câte un parteneriat la proiect educaţional internaţional, diplomă şi o adeverință de participant la proiect internaţional avizat şi trecut în lista de proiecte pe anul 2015-2016 ale M.E.C.S.  Toţi participanţii la etapele I-III au dreptul de a participa gratuit la etapa a IV-a.

Etapa a I-a Naţională va avea loc în data de 23 noiembrie 2015.

Etapa internaţională:

În cadrul acestei etape de aptitudini practice se dă frâu liber imaginaţiei şi creativităţii micuţilor artişti. Lucrările participante la secţiunile colaj/ pictură /desen vor fi realizate în tehnică la alegere, respectând tematica de concurs, ce se va afișa în data de  1 mai 2016, forografiile lucrările urmând a fi expediate cel târziu până la 30 mai 2016 la adresa office@romconcept.ro.

Această etapă nu este una individuală, se încearcă stimulartea lucrului în echipă al copiilor.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de juriul alcătuit din cadre didactice specializate şi prin vot direct, pe face pagina de facebook a concursului. Aceasta va fi etapa în care vă puteţi mobiliza susţinătorii (părinţi, prieteni, cadre didactice, etc) deoarece 30% din punctajul final va fi dat de vot direct.

Pe pagina de facebook a concursului se pot vota lucrările favorite din cadrul etapei IV, an şcolar 2014-2015, pîna la data de 20 octombrie 2015 ora 23.59. ( https://www.facebook.com/Concurs-International-Formidabilii-1560721847481476/timeline/?ref=hl)

Dacă în primele trei etape se premiază copii participanţi, în cadrul etapei IV, etapă internaţională, se vor câştiga premii pentru grădiniţă/şcoală.

Etapa a IV-A este  GRATUITĂ pentru participanţii la oricare dintre primele 3 etape.

Premii Etapa IV:

Premiul 1: un televizor de 101 cm+ un DVD Player+jocuri educative pentru grupa din care fac parte copiii + un trofeu acordat unităţii şi medalii participanţilor.

Premiul 2: un un DVD Player + jocuri educative pentru grupa din care fac parte copiii + medalii participanţilor.

Premiul 3: Jocuri educative pentru grupa din care fac parte copiii + medalii participanţilor.

Fiecare participant va primi şi o diplomă.  În cadrul etapei a IV-a, desfăşurată la nivel internaţional, echipa câştigătoare va primi și un trofeu pentru unitate.

Detalii suplimentare aici: http://romconcept.ro/wordpress/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!