Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul internaţional de dezbateri academice “ARGO Open”- Ploieşti

DATA: 13 august 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
In perioada 08-12 august 2013 a avut loc “ARGO Open”, cea mai mare competitie internationala de dezbateri academice pentru elevi din Romania, eveniment organizat în municipiul Ploieşti de către Asociaţia Română pentru Gândire şi Oratorie (ARGO) in parteneriat cu Primăria Ploieşti, Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti, Teatrul “Toma Caragiu”, compania Coilprofil, British Council Romania, ARDOR Muntenia, Fundatia Dan Voiculescu, Intact Media Grup, Fax Media Consulting, cabinetul de avocatură Volosevici&Plăcintă.

 

Aflat la a doua ediţie, concursul a reunit elevi, arbitri si instructori din opt ţări diferite: Africa de Sud, Bosnia, Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Turcia. Printre participanti s-au aflat si 4 dintre cei 5 care compun echipa nationala ce va reprezenta Romania la Campinatul Mondial din Thailanda, in august 2014: Lucian Campeanu si Victor Negoescu, de la CN “Mihai Viteazul”, Ploiesti; Alexandru Mehedinti, de la CN “Jean Monnet”, Ploiesti; Claudiu Toader, de la CN “George Cosbuc”, Bucuresti.

 

Corpul de arbitri internationali a reunit personalitati ca: Tom McLennan, din Africa de Sud; Branislav Fecko, din Slovacia; Simona Mazilu, Nicolae Sovaiala, David Moscovici si Serban Pitic din Romania.

 

Cele 29 de echipe de debate, care s-au confruntat pe parcursul a şase runde de concurs, au dezbatut motiuni atat pregatite anterior competitiei – adica pre-anuntate - cat si stabilite pe loc, adica impromptus.

 

Finala s-a jucat duminica, 11 august, incepand cu orele 18.00, fiind urmata de gala de premiere la sala Teatrului “Toma Caragiu”.

 

Motiunile pre-anuntate au fost urmatoarele:

 

Acest parlament ar acorda jurnalistilor care acoperă conflictele militare aceeasi protectie legală ca si medicilor care lucreaza pentru Crucea Rosie / Semiluna Rosie;

 

Acest parlament crede ca negarea crimelor comise de regimurile comuniste ar trebui sa fie ilegala;

 

Acest parlament nu ar salva niciodata paradisurile fiscale fara a determina pe toti detinatorii de conturi bancare sa plateasca  in mod direct o parte din costul pachetului de salvare.

 

Motiunea pentru Marea Finala:

 

Acest parlament crede ca cecetarea locala care este potential periculoasa pentru intreaga lume necesita aprobare globala.

 

În finală au ajuns două echipe din România. Câţtigătorii au fost invitaţi la un workshop gratuit.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!