Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul Internaţional de Proiecte Informatice „InfoMatrix” – Bucureşti

DATA: 10 mai 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Proiecte
În perioada 16 - 20 mai 2013 va avea loc, la Bucureşti, cea de-a XI-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice „InfoMatrix”, etapa finală. La această ediţie au fost calificate 256 de echipe de elevi şi studenţi din 46 de ţări, ale căror proiecte au fost înscrise în cinci categorii de concurs : “Arta Computerizata“, “Film scurt”, “Programare”, “Programare computerizata – Hardware Control” şi “Robotica”.

 

Din Thailanda au fost calificate două echipe de elevi din cadrul Mahidol Wittayanusorn School la categoriile “Film scurt” (cu proiectul: “What I’m going to be in future”) şi “Programare” (cu proiectul: “Help using Android Smartphone program for the visually impaired”). Aceştia vor încerca să depăşească performanţa obţinută de colegii lor la competiţia de anul trecut, când echipa din Thailanda a obţinut medalia de aur la categoria “Programare”, cu proiectul “An Algorithm Development for Handwritten Character Recognition by Personal Handwriting Identity Analysis [PHIA]”

 

Pentru prima data la această competiţie a fost calificată şi o echipă din Laos, înscrisă la categoria “Programare”, cu proiectul “School Grading Database (SGD)”.

 

Echipele din Thailanda şi Laos au fost selecţionate, la faza regională de concurs « Asia-Pacific » din peste 100 de echipe, în cadrul concursului organizat la Universitatea Suleyman Demirel, din Kazahstan.

 

Pe parcursul competiţiei proiectele finaliste vor fi evaluate de către un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri. Cele mai bune proiecte finaliste fin cadrul celor patru categorii de concurs, atât la secţiunea “studenţi” cât şi la secţiunea “elevi ” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii.

InfoMatrix este o competiţie internatională organizată anual, în România, începând cu anul 2001, de Lumina Instituţii de Învăţământ care a fost creată pentru a permite celor mai buni studenţi din domeniul IT din întreaga lume să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C. Ediţia din 2013 are loc în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!