Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul Internaţional “Implică-te. Salvează Pădurile!”

DATA: 21 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Protecţia mediului
Elevii de gimnaziu şi liceu sunt invitaţi să realizeze o campanie de comunicare socială pe tema protecţiei pădurilor lumii, în cadrul concursului european “Implică-te. Salvează Pădurile!”, organizat de Fundaţia TERRA Mileniul III şi Asociaţia Alma-Ro.

 

Pentru a participa, tinerii trebuie să alcătuiască echipe de minimum patru elevi şi un profesor coordonator şi să conceapă proiectul unei campanii de comunicare prin: fotografii, filme, desene, colaje, blog, sau o combinaţie din cele patru.  Acest produs trebuie să demonstreze modul în care echipa doreţte să se implice în conservarea, protejarea ţi salvarea pădurilor.

 

Concursul are două sectiuni de vârstă:

 

-         gimnaziu (11 – 14 ani)

-         liceu (15 – 18 ani),

 

fiecare secţiune fiind premiată.

 

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 15 aprilie 2013. Cele mai bune 6 lucrări, selectate de organizatori în funcţie de originalitatea şi impactul potenţial al campaniei, vor fi publicate pe site-ul proiectului (www.forestintheworld.org). Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu internaţional, iar două dintre ele vor fi desemnate câştigătoare.

 

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în data de 30 mai 2013 şi vor primi câte un premiu în valoare de 250 de euro. Premiul se va folosi pentru implementarea campaniei de comunicare socială la nivelul şcolii.

 

Concursul face parte din proiectul internaţional “Educaţie pentru management sustenabil şi responsabil al pădurilor lumii”, finanţat de EuropeAid, şi îşi propune să conştienzeze elevii cu privire la importanţa pădurilor.


Amintim faptul că în data de 21 martie se sărbătoreşte Ziua Pădurilor.

 

Ziua Mondială a Pădurii este sărbătorită în întreaga lume de peste 30 de ani pentru a reaminti comunităţilor de importanţa şi numeroasele beneficii aduse de pădure.

 

Ideea îşi are originea la cea de-a XXIII a Adunare Generală a Conferderaţiei Europene pentru Agricultură din 1971, sprijinită apoi şi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimente şi Agricultură (FAO).

 

A fost astfel aleasă ziua echinocţiului de primăvară pentru celebrarea acestui eveniment prin activităţi de plantare a copacilor şi de conştientizare a opiniei publice asupra necesităţii extinderii covorului verde ce nu înseamnă numai copaci, ci este de fapt o complexă comunitate vie.

 

Necesitatea unei gestionări durabile a resurselor forestiere a fost recunoscută și în cadrul summit-lui de la Rio din anul 2007, când s-a propus atingerea suprafeţei împădurite până la cifra de 35% pâna în anul 2012, ca model eficient în stoparea încălzirii globale.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!