Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul Județean de Geografie "Simion Mehedinți"- Vaslui

DATA: 27 mai 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Geografie
Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Colegiul Economic "Anghel Rugină" Vaslui și Liceul Tehnologic "Ion Mincu" Vaslui organizează cea de a VI-a ediție a Concursului Județean de Geografie "Simion Mehedinți", care va avea loc în data de 31 mai 2016, ora 13.00, la Colegiul Economic "Anghel Rugină" Vaslui. Concursul se adresează elevilor din liceele tehnologice și vocaționale.

Listele cu elevii participanți la faza județeană, dar și propunerile de subiecte pot fi trimise pe adresa mariusbaciu12@yahoo.com până pe data de 29 mai 2016.

Secţiuni:

a)                              secţiunea teoretică

Proba la secţiunea teoretică va consta în redactarea timp de 2 ore a unei lucrări cu subiecte formulate din materia studiată conform programei şcolare. Ultimul subiect de la fiecare nivel va conţine 4 întrebări din viaţa şi opera geografului Simion Mehedinţi.

b)                             secţiunea practică.

Proba va consta în desfăşurarea unor aplicaţii pe calculator, finalizate prin realizarea unor grafice, diagrame, în baza unor date  încrise în biletul de concurs.  Durata maximă a acestei probe va fi de 60 minute. Pentru evaluarea lucrărilor, Comisia Centrală va stabili o comisie de evaluare formată din 3 membri, dintre care unul va fi obligatoriu profesor de informatică. La stabilirea clasamentului final se vor avea în vedere corectitudinea, originalitatea şi inventivitatea, estetica reprezentării şi viteza de realizare a graficelor respective. Evaluarea lucrării se va face cu note de la 1 la 10. Pentru desfăşurarea probei practice, concurenţii vor crea un fişier cu numele şi nivelul de studiu care va cuprinde rezolvarea cerinţelor. Nota de la secţiunea practică va reprezenta 25% din nota finală.

Premiile se acordă pentru fiecare an de studiu: un premiu I, un premiu II, un premiu III şi 3 menţiuni.

Premiile şi menţiunile nu vor depăşi 50% din numărul participanţilor. Desemnarea premianţilor se va face după regulamentul de olimpiadă.

La cele 2 secţiuni se acordă şi câte o Diplomă de excelenţă "Simion Mehedinţi" pentru cea mai bună rezolvare a subiectelor de concurs.

Metodologia concursului poate fi consultată pe site-ul IȘJ Vaslui.

Informații suplimentare: prof. Nițică Mihaela.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!