Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul judeţean de creaţie literară - haiku "Cuvântul, lacrima zeilor" - Mioveni, judeţul Argeş

DATA: 8 decembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Liceul Teoretic "Iulia Zamfirescu", în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Centrul Cultural Mioveni organizează în data de 30 ianuarie 2016 prima ediţie a Concursului judeţean de creaţie literară - haiku "Cuvântul, lacrima zeilor". Competiţia se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele VII-VIII) şi liceal (clasele IX-X). Este un concurs cu participare directă la care fiecare profesor poate participa cu (maximum) doi elevi.

Elevii vor fi prezenţi la ora 9 în incinta şcolii şi se vor aşeza conform listei afişate la intrare. Asistenţii le vor înmâna fişa de concurs cuprinzând tema creaţiei şi o imagine imprimată color pe baza căreia vor trebui să creeze un haiku, reprezentând transpunerea poetică a mesajului vizual. Candidaţii au la dispoziţie o oră. Colţul cu numele elevului va fi sigilat. Lucrările vor fi ridicate şi înmânate comisiei de evaluare. Creaţiile literare prezente la concurs vor fi evaluate de profesori de limba română, membri ai juriului conform unei grile de evaluare.

Elevii vor primi o anexă conţinând regulile de creare a unei poezii haiku, pe care o pot păstra în timpul concursului. Se presupune că se informează şi înainte de venirea la concurs în legătură cu criteriile formale şi de conţinut ale acestui tip de poezie.

Ierarhizarea se va face după criteriul valorii artistice a lucrărilor: originalitate, limbaj artistic, respectarea trăsăturilor genului şi speciei literare în care se încadrează creația, sensibilitate şi talent artistic etc. Membrii comisiei nu au lucrări/elevi în concurs. Se are în vedere ca în componenţa comisiei să intre invitaţi de onoare precum poeţi consacraţi, profesori universitari. În timpul în care membrii comisiei deliberează elevii, părinţii acestora, profesorii însoţitori vor fi conduşi într-o excursie la un reper cultural din apropiere.

Festivitatea de premiere va avea loc în după-amiaza aceleiaşi zile. Elevii vor primi diplome şi premii în cărţi şi/sau bani. Se vor acorda premii I, II, III şi câte trei menţiuni pentru fiecare secţiune/ ciclu de învăţământ şi premii speciale nu mai mult de 25% din numărul de participanţi.  

Pentru buna desfăşurare a concursului, fişa de înscriere trebuie trimisă la adresa de e-mail concurshaiku@yahoo.com până la data de 20 ianuarie 2016.

Persoană de contact: Cristian Hoaghea: tel. 072902615, e-mail cristianhoaghea@yahoo.com

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!