Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul judeţean de matematică ″Ion Ionescu″ - Valea Călugărească

DATA: 28 octombrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Matematică
Şcoala Gimnazială ″Ion Ionescu″ Comuna Valea Călugărească, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Societatea de Ştiinţe Matematice - Filiala Prahova, Primăria Comunei Valea Călugărească, organizează cea de a VI-a ediție a Concursului judeţean de matematică ″Ion Ionescu″ la Şcoala Gimnazială ″Ion Ionescu″ Valea Călugărască în data de 21 noiembrie 2015, orele 9:00-12:00.  Competiția se adresează elevilor din județul Prahova, din învăţământul primar (clasele III-IV), elevilor din învăţământul gimnazial (clasele V-VIII).

Secţiune de concurs: Susţinerea probei scrise pentru testarea cunoştinţelor de matematică şi dezvoltarea logicii în domeniul matematicii.

Şcoala Gimnazială ″Ion Ionescu″ Comuna Valea Călugărească organizează concursul judeţean de matematică, purtând numele marelui matematician, profesor la Universitatea Politehnică Bucureşti. Acesta și un grup de colaboratori apropiaţi, întruniţi la Valea Călugărească, la sfârşitul secolului al XIX-lea, au pus bazele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi au iniţiat publicaţia Gazeta Matematică. Astfel, profesorul Ion Ionescu a creat o lucrare care să sprijine pregătirea elevilor în domeniul matematicii, celebra revistă Gazeta Matematică, apărută pentru prima dată pe 15 septembrie 1895. De atunci, mii de elevi din România s-au pregătit pentru concursuri, olimpiade, întreceri naţionale şi internaţionale, având un prieten de nădejde în Gazeta Matematică.

La concurs pot participa numai elevii care au fost înscrişi în prealabil de către cadrele didactice îndrumătoare. Elevii vor fi însoţiţi de cadrul didactic îndrumător. Un învăţător/profesor pentru învăţământul primar poate înscrie la concurs cel mult 5 elevi, iar un profesor poate înscrie cel mult 5 elevi/clasă. Nu se percepe taxă de participare.

Înscrierea elevilor participanţi la concurs se va face în perioada 2-8 noiembrie 2015. Înscrierea la concurs de face de către cadrul didactic îndrumător din fiecare şcoală participantă, care va expedia fişa de înscriere completată, pe adresele de e-mail: sclvaleacalugareasca@yahoo.com (pentru clasele V-VIII) şi cojocaru_mirela_elena@yahoo.com (pentru clasele III-IV).

Subiectele şi baremele de corectare şi notare vor fi elaborate de cadre didactice care predau la Şcoala Gimnazială ″Ion Ionescu″, în colaborare cu reprezentanţi ai I.S.J. Prahova şi ai Societăţii de Ştiinţe Matematice – Filiala Prahova. Subiectele probei de concurs vor avea itemi de evaluare a cunoştinţelor de matematică, conform nivelului fiecărui an de studiu şi itemi de evaluare a capacităţii de logică a elevilor. Lucrările elevilor vor fi evaluate de către o comisie, formată din cadre didactice de specialitate de la şcoala organizatoare şi de la şcolile participante la concurs. Evaluarea lucrărilor se va face cu puncte de la 0 la 100, pe baza baremului de corectare stabilit pentru fiecare clasă.

Se vor acorda diplome elevilor premianţi şi tuturor elevilor participanţi. Cadrele didactice vor primi adeverinţe de participare.

La acest concurs nu se admit contestaţii.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!