Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul memorial "Schwartz"

DATA: 30 septembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Fizică
Concursul memorial "Schwartz" (Schw2015) este un concurs de fizică şi chimie cuprins în calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Naţionale, fiind susţinut de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor. De peste douăzeci de ani, acest concurs memorial se bucură şi de participare internaţională. În acest an, cea de a XXV-a ediţie a Concursului memorial "Schwartz" va avea loc în data de 14 noiembrie 2015, la Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea.

Participarea la concurs este deschisă elevilor din clasele a X-a, a XI-a, a XII-a, precum şi studenţilor (indiferent de anul de studiu).

Înscrierea la concurs se face numai online, pe site-ul fundaţiei, unde se află toate detaliile referitoare la Schw2015 şi la ediţiile mai vechi ale concursului.

Ca şi în cadrul precedentelor ediţii, programul concursului Schw2015 va cuprinde:

·    Expoziţie de material didactic de concepţie proprie.

·    Conferinţe pe teme de fizică experimentală, reprezentând o ocazie de întâlnire a profesorilor experimentatori, având motoul: "Fizica predată fără experimente devine o simplă culegere de formule neinteligibile".

Prezentarea lucrărilor va avea loc în cadrul unei sesiuni de comunicări. La sfârşitul acesteia, cele mai interesante lucrări vor fi apreciate prin modeste cadouri oferite din partea fundaţiei. În acest sens profesorii experimentatori sunt invitaţi la un real schimb de experienţă pe coordonatele realizării de materiale didactice de concepţie proprie, oricare ar fi gradul de complexitate al dispozitivelor prezentate.  Intenţia de a participa la întâlnirea profesorilor experimentatori trebuie comunicată până în data de 14 octombrie 2015 , prin poşta electronicăpe adresa din antet, însoţită de o descriere în maximum 10-20 de rânduri a aparatelor ce vor fi expuse sau prezentate la conferinţa pe teme de fizică experimentală.

Partea a doua a Memorialului (concursul propriu-zis al elevilor şi studenţilor, precum şi celelalte activităţi) se va desfăşura asemănător ediţiilor anterioare, pe baza programului, care va fi publicat pe site-ul competiţiei până la data de 2 noiembrie 2015.

Înscrierea în concurs a participanţilor şi a profesorilor însoţitori se face începând cu 15 septembrie, iar în data de 3 noiembrie 2015 orele 23:59 se închide sesiunea de înscrieri pe pagina de Internet. Cei înscrişi în cel mult 48 de ore vor primi un răspuns pe adresa lor e-mail personală conţinând acceptarea sau respingerea înscrierii şi un cod de participare cu care vor fi identificaţi pe toată durata concursului.

Mai multe informaţii, programul provizoriu, subiecte mai vechi şi baremele de rezolvare, experimentele concursului de prelucrare a datelor experimentale (eventual şi rezolvarea autorului), fotografiile concursului, extrasele conferinţelor, rezultatele diferitelor concursuri pot fi consultate aici: http://lady.rdsor.ro/~schwartz/main/iro.htm

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!