Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul naţional de creaţie literară "NEMURITORUL EMINESCU"

DATA: 14 ianuarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Liceul Tehnologic Lupeni vă invită să participaţi la Etapa a V-a a Concursului naţional de creaţie literară "NEMURITORUL EMINESCU".

Categorii:

- elevi: 7-19 ani (clasele I-XII)

- cadre didactice de toate specialităţile.

Secţiuni:

- Eseistică;

- Poezie (creaţie proprie);

- Creaţie tehnico-informatică.

Pentru profesori se organizează simpozion naţional care are ca secţiune "Eseistică".

Participanţii vor trimite lucrările şi fişa de participare (elevi, profesori), într-un singur fişier ataşat, pe adresa electronică a concursului e-mail: concurslupeni@yahoo.com.

Fiecare profesor poate coordona maximum 3 elevi.

Juriul va fi format din cadre didactice din învăţământul universitar, preuniversitar, constituit într-o comisie coordonată de inspectorul de specialitate prof. dr. Elena Claudia Anca.

Pentru Concursul naţional de creaţie înscrierea se va face până la data de 30 aprilie 2016 (inclusiv), online, la adresa de e-mail: concurslupeni@yahoo.com, prin completarea fişei de înscriere. Fişa completată şi lucrările vor fi expediate pe adresa de e-mail menţionată, pentru cei care au acces la internet, iar cei care nu au această posibilitate, vor trimite lucrările în format electronic, într-un plic, pe adresa colegiului: Liceul Tehnologic Lupeni, Str. Tineretului, Nr. 43, Cod 335600, cu menţiunea "Concurs Eminescu". În e-mail, la subiect, sunteţi rugaţi să scrieţi numele participantului la concurs, pentru o mai uşoară identificare.

Pentru Simpozionul naţional "Interdisciplinaritate şi transdisciplinaritate în predarea limbii şi literaturii române" înscrierea se va face până la data de 15 mai 2016 (inclusiv), online, la adresa de e-mail: concurslupeni@yahoo.com, prin completarea fişei de înscriere. Fişa completată şi lucrările vor fi expediate pe adresa de e-mail menţionată, pentru cei care au acces la internet, iar cei care nu au această posibilitate, vor trimite lucrările în format electronic, într-un plic, pe adresa colegiului: Liceul Tehnologic Lupeni, Str. Tineretului, Nr. 43, Cod 335600, cu menţiunea "Concurs Eminescu". În e-mail, la subiect, sunteţi rugaţi să scrieţi numele participantului la concurs, pentru o mai uşoară identificare.Liceul Tehnologic Lupeni, Str. Tineretului, Nr. 43, Cod 335600, cu menţiunea "Concurs Eminescu". În e-mail, la subiect, sunteţi rugaţi să scrieţi numele participantului la concurs, pentru o mai uşoară identificare.

Eseul (lucrarea propriu-zisă) şi rezumatul se vor realiza în WORD 2003-2007, pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”) având caractere româneşti (diacritice), titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat; la două rânduri de titlu se vor scrie autorul şi instituţia (Times New Roman 12), la două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului (Times New Roman 12). Nerespectarea acestor condiţii atrage eliminarea lucrării din concurs.

Pentru secţiunea "Poezie", lucrările nu trebuie să mai fi fost premiate la vreun concurs, manifestare sau să fi fost publicate. Trebuie să fie realiste, obiective.

Pentru secţiunea "Eseistică", lucrările nu trebuie să depăşească 10 pagini, iar partea pentru publicare trebuie să se încadreze în maximum 2 pagini (rezumatul).

Pot participa elevi din clasele a V-XII, cadre didactice şi alte persoane cu abilităţi în acest domeniu. Toate lucrările participante la cele două activităţi vor fi publicate întrun CD/DVD cu număr ISBN. Lucrările împreună cu fişa de înscriere vor fi trimise pe adresa proiectului: concurslupeni@yahoo.com.

Persoanele care nu participă direct la concurs vor primi diplomele+CD cu ISBN prin poştă.

Până la data de 30 aprilie 2016, respectiv 15 mai 2016, - se va expedia un exemplar în format electronic (CD) al lucrării scris în Word 2003-2007 (salvat doc), semnat de autor (maximum doi) şi fişa de înscriere completată. Profesorii pot trimite lucrările în perioada 15 ianuarie 2016 - 15 mai 2016, e-mail concurslupeni@yahoo.com. Lucrările vor fi expediate pe adresa liceului, cu menţiunea: "Pentru Simpozion".

Ţn plicul cu lucrări se va introduce un plic autoadresat, timbrat corespunzător pentru operaţiunea "recomandat", plic necesar pentru expedierea diplomelor.

Persoana de contact:  prof. Bakk Kato, telefon 0736646696, e-mail: concurslupeni@yahoo.com

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!