Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul naţional de creaţie "Locuri ale memoriei în localitatea ta"

DATA: 11 februarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS) şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, va derula în perioada 9 februarie - 20 martie 2016 cea de a II-a ediţie a Concursului naţional de creaţie "Locuri ale memoriei în localitatea ta".

Concursul reprezintă prima etapă a proiectului Memorie Locală – Memorie Naţională, iniţiat de IICCMER în scopul de a oferi metode alternative de înţelegere a istoriei comunismului la nivel local şi naţional. Cadrul de desfăşurare este prilejuit de programul Ministerului Educaţiei NaţionaleŞcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!.

Proiectul se adresează elevilor din clasele IX-XII din unităţile de învățământ din România care aparţin de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Concursul îşi propune ca, printr-un exerciţiu de creativitate, să atragă interesul elevilor asupra cunoaşterii li studierii istoriei regimului comunist din România. Prin identificarea şi cercetarea unor locuri care au legătură cu istoria comunismului, tinerii implicaţi vor ajunge să cunoască însemnătatea acestora, modul în care erau folosite unele dintre ele în perioada comunistă, precum şi ce reprezintă astăzi pentru comunitate. Totodată vor putea afla și felul în care în ultimii 26 de ani societatea s-a raportat la trecut, prin marcarea acestor locuri cu semnificaţie istorică (monumente, plăci comemorative etc.)

În urma concursului vor fi desemnate trei echipe câştigătoare. Premiul constă în invitarea echipelor câştigătoare (elevi şi profesorul coordonator) într-o tabără organizată la Râmnicu-Sărat, judeţul Buzău, în perioada 18 - 22 aprilie 2016, în cadrul programului Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!. Cheltuielile de transport, cazare, masă vor fi asigurate de către organizatori. Programul celor cinci zile va conţine activităţi culturale şi sociale, de team building, cercetare de teren, workshop-uri, prelegeri, vizionări de filme etc., după un calendar care va fi anunţat ulterior.

Informaţii suplimentare despre proiectul Locuri ale memoriei în localitatea ta: e-mailconcurs@iiccmer.ro.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!