Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul naţional "Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale" - Baia Mare

DATA: 21 aprilie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
În perioada 6 - 7 mai 2016, la Colegiul Tehnic "George Bariţiu" Baia Mare, va avea loc cea de a VII-a ediţie a Concursului naţional "Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale". Prin acest concurs naţional se propune stimularea nu numai a creativității elevilor, dar şi a profesorilor care deţin resurse insuficient puse în valoare. Competiția se adresează elevilor claselor IX-XII de la orice unitate de învăţământ liceal din ţară, elevilor claselor a VIII-a din județul Maramureș și cadrelor didactice de la orice unitate de învăţământ liceal din ţară.

Perioada de înscriere: 1 aprilie - 3 mai 2016

Secţiunile concursului:

SECȚIUNEA A - "Pasiune, talent și creativitate în tehnologie"

SECŢIUNEA A1 – pentru elevii claselor IX-XII - participare directă

La această secţiune se pot înscrie elevii claselor IX-XII de la orice unitate de învăţământ liceal din ţară, elevi care sunt pasionați de știință și tehnologie.

Echipele de elevi pot fi formate din maximum 2 elevi, din clasele IX-XII, coordonaţi de un singur cadru didactic.

Această secţiune a concursului are două probe - o probă teoretică şi o probă practică. În cadrul celor două probe, elevilor le vor fi testate abilităţile, aptitudinile şi cunoştinţele pe care le au în domeniul tehnologic. Prima probă a concursului constă într-un test - tip grilă cu întrebări din domeniul electronicii aplicate, iar cea de a doua probă constă în construcţia unui montaj electronic într-un interval de timp prestabilit. Materialele şi echipamentele necesare pentru construcţia montajului electronic vor fi puse la dispoziţia concurenţilor de către organizatori. §

Înscrierea echipei în concurs se face de către cadrul didactic coordonator, pe baza fişei de înscriere şi prin semnarea unui acord de parteneriat între şcoala organizatoare şi şcoala din care provin participanţii. Fişa de înscriere şi acordul de parteneriat vor fi trimise în format scanat, până la data de 3 mai 2016, la adresa de e-mail pacurarloredana.baritiu@gmail.com.

Se vor acorda premii și diplome pentru elevii clasați pe locurile I, II, III, menţiuni şi diplome de participare pentru ceilalți participanți, în funcţie de clasamentul obţinut la finalul celor 2 probe de evaluare.

Responsabili secțiune: prof. ing. Loredana Păcurar, prof. Iustin Sălăjan, prof. Valentin Ţicle

Persoană de contact: prof. ing. Loredana Păcurar, e- mail pacurarloredana.baritiu@gmail.com, telefon 0740416059.

SECŢIUNEA A2 – pentru elevii claselor a VIII-A - participare directă

La această secţiune se pot înscrie elevii claselor a VIII-a, elevi pasionați de știință și tehnologie, care studiază într-o școală gimnazială din județul Maramureș. Echipele de elevi înscrise în concurs vor fi formate din maximum 3 elevi coordonaţi de un cadru didactic.

Această secţiune a concursului are două probe, una teoretică și una practică și nu necesită o pregătire anterioară a elevilor.

Înscrierea echipei în concurs se face de către cadrul didactic coordonator, pe baza fişei de înscriere şi semnarea unui acord de parteneriat între şcoala organizatoare şi şcoala din care provin participanţii. Fişa de înscriere şi acordul de parteneriat vor fi trimise în format scanat, până la data de 3 mai 2016, la adresa de e-mail pacurarloredana.baritiu@gmail.com.

Se vor acorda premiile I, II, III, premiul special, menţiuni şi diplome de participare, în funcţie de clasamentul obţinut la finalul celor 2 probe de evaluare. Se vor acorda premii și diplome pentru elevii clasați pe locurile I, II, III, menţiuni şi diplome de participare pentru ceilalți participanți, în funcţie de clasamentul obţinut la finalul celor 2 probe de evaluare.

Responsabili secțiune: prof. ing. Tiberiu Mociran, prof. ing. Benone Henteș, prof. ing. Loredana Păcurar.

Persoană de contact: prof. ing. Loredana Păcurar, e-mail pacurarloredana.baritiu@gmail.com, telefon 0740416059.

SECŢIUNEA B - Start în afaceri! Topul tinerilor antreprenori

SECŢIUNEA B1 – IDEI DE AFACERI

La această secţiune se pot înscrie echipe formate din maximum 3 elevi, coordonaţi de un cadru didactic. Participarea la această secțiune se face în mod indirect, prin trimiterea în format electronic a lucrărilor realizate de către elevi. Fiecare echipă va pregăti un material multimedia (PPT, Prezi, Film, etc.) cu durata de maximum 5 minute în care se va prezenta o idee de afacere inedită.

Înscrierea echipajului în concurs se face de către profesorul coordonator, prin trimiterea la adresa de e-mail ppaunita@yahoo.com, până la data de 3 mai 2016, a următoarelor materiale: 1. Fişa de înscriere completată 2. Acordul de parteneriat completat şi semnat. 3. Materialul multimedia realizat (PPT, Prezi, Film, etc.) 4. Un rezumat al planului de afacere (maximum 2 pagini), format B5, Word 2003, font Arial 12, Justify, margini - 2 cm sus, jos, stânga, dreapta, titlul cu caractere de 14 bold, centrat, la două rânduri sub titlu autorii, nume/prenume, şcoala de provenienţă, aliniate la dreapta.

La această secţiune se va pune accent pe creativitatea elevilor, originalitatea şi forma de prezentare a afacerii. Se vor acorda premiile I, II, III, premiul special al juriului şi diplome de participare. Diplomele vor fi trimise profesorilor coordonatori, în format electronic, la adresa de e-mail specificată în fişa de înscriere.

Responsabili secțiune: prof. ing. Păunița Pîrlog, prof. doc. Silvia Gurzun

Persoană de contact: prof. ing. Păunița Pîrlog, e-mail ppaunita@yahoo.com, telefon 0740348697.

SECŢIUNEA B2 – FIRME DE EXERCIŢIU

La această secţiune se pot înscrie echipe formate din maximum 5 elevi, coordonaţi de un cadru didactic. Participarea la această secțiune se face în mod indirect, prin trimiterea în format electronic a lucrărilor realizate de elevi. Fiecare echipă va pregăti un material multimedia (PPT, Prezi, Film, etc.) cu durata de maximum 5 minute în care se va prezenta firma de exercițiu propusă.

Înscrierea echipajului în concurs se face de către profesorul coordonator, prin trimiterea la adresa de e-mail salageangabriela.baritiu@gmail.com, până la data de 3 mai 2016, a următoarelor materiale: 1. Fişa de înscriere completată 2. Acordul de parteneriat completat şi semnat 3. Materialul multimedia realizat (PPT, Prezi, Film, etc.) 4. Descrierea firmei de exercițiu (maximum 2 pagini), format B5, Word 2003, font Arial 12, Justify, margini - 2 cm sus, jos, stânga, dreapta, titlul cu caractere de 14 bold, centrat, la două rânduri sub titlu autorii, nume/prenume, şcoala de provenienţă, aliniate la dreapta.

La această secţiune se va pune accent pe creativitatea elevilor, originalitatea şi modul de prezentare a firmei de exercițiu. Se vor acorda premiile I, II, III, premiul special al juriului şi diplome de participare. Diplomele vor fi trimise profesorilor coordonatori, în format electronic, la adresa de e-mail specificată în fişa de înscriere.

Responsabili secțiune: prof. ing. Gabriela Sălăgean, prof. Ioan Muntean

Persoană de contact: prof. ing. Gabriela Sălăgean, e-mail salageangabriela.baritiu@gmail.com, telefon 0745913503

SECȚIUNEA C - Simpozion Naţional "Interferenţe educaţionale"

La această secţiune se pot înscrie elevi şi cadre didactice de la orice unitate de învăţământ din ţară. Participarea la această secţiune se poate face în mod direct sau indirect prin trimiterea lucrărilor în format electronic. Exemple de lucrări ce pot fi trimise la simpozion: lucrări ştiinţifice şi metodice, referate, eseuri, workshop-uri, proiecte locale, naţionale şi internaţionale, team teaching, exemple de bună practică sau alte lucrări care prezintă noutăţi în educaţie şi în domeniul tehnologiei moderne.

Înscrierea participanţilor se face la adresa de e-mail butuzaoctavian.baritiu@gmail.com, până la data de 3 mai 2016, prin trimiterea fișei de înscriere și a unui rezumat a proiectului/lucrării (maxim 2 pagini), în format B5, Word 2003, font Arial 12, Justify, margini 2 cm – sus, jos, stânga, dreapta, titlul cu caractere de 14 bold, centrat, la două rânduri sub titlu autorii, nume/prenume, şcoala de provenienţă, aliniate la dreapta.

Responsabili secțiune: prof. Octavian Butuza, inf. Adela Mureșan

Persoană de contact: prof. Octavian Butuza, e-mail butuzaoctavian.baritiu@gmail.com, telefon 0744 621037.

Toate lucrările înscrise în cadrul concursului vor fi publicate într-o carte cu ISBN.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!