Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul – concurs euroregional de muzică populară pentru copii şi tineri interpreţi "Perla Dunării" – Galaţi

DATA: 4 octombrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Muzică şi interpretare
Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează în data de 11 octombrie 2013 Festivalul – concurs euroregional de muzică populară pentru copii şi tineri interpreţi „Perla Dunării”. Manifestarea artistică face parte din cadrul programului „Doina Covurluiului” derulat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Acest eveniment se adresează tinerilor solişti vocali amatori şi are ca scop promovarea valorilor culturale, frumuseţea folclorului muzical şi descoperirea de tinere talente din România (judeţele Galaţi, Tulcea, Brăila), Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir) şi Ucraina (raioanele Reni şi Izmail).


Categorii de vârstă:

-           6-11 ani 

-          12-18 ani.

Preselecţia pentru concurenţii din judeţul Galaţi se va organiza în datele de 4 octombrie 2013 (orele 10.00-14.00) şi 7 octombrie 2013 (orele 11.00-16.00), la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din strada Domnească nr. 61, Galaţi. Pentru concurenţii din celelalte regiuni şi judeţe preselecţia se va realiza fie prin transmiterea unui CD înregistrat cu piesele pe care le vor interpreta in cadrul concursului alături de partiturile cu acompaniamentul pieselor interpretate şi cu fişa de înscriere pe adresa instituţiei Str. Domnească nr. 61, cod postai 800008. Galaţi până pe data de 4 octombrie 2013, fie se vor prezenta personal la sediul instituţiei pentru preselecţie.


Concurenţii care se încadrează la prima secţiune (intervalul de vârstă 6-11 ani) vor trebui sa prezinte la alegere un fragment din literatura populară (snoave, cimilturi, întâmplări, ghicitori, strigături) şi un cântec din zona pe care o reprezintă interpretat cu acompaniament orchestral, iar concurenţii care se încadrează la a doua secţiune (intervalul de vârstă 12-18 ani) vor trebui să interpreteze în mod obligatoriu două piese din repertoriul muzicii populare din zona din care provin, după cum urmează:
• un fragment de baladă sau doină fără acompaniament,
• un cântec interpretat cu acompaniament orchestral.
Nu vor fi admise cântece de petrecere, romanţe sau diferite prelucrări folclorice.

 

Concurenţii se pot înscrie telefonic sau personal până pe data de 3 octombrie 2013, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Secţia Cercetare, la numerele de telefon 0236418400 sau 0236415590, precizând totodată titlul pieselor pe care le vor interpreta şi autorul repertoriului din care acestea fac parte (acolo unde este cazul). Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizator.

Festivalul se va desfăşura sub forma unui spectacol concurs cu public, pe data de 11 octombrie 2013. Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Premiile concursului (pentru fiecare categorie de vârstă):
• Premiul I - 600 lei
• Premiul II - 500 lei
• Premiul III - 400 lei
• Menţiune 250 lei
• Premii speciale - 300 lei

Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi şi specialişti din domeniul etnomuzicologiei care vor acorda premii ţinând cont de următoarele criterii:
- Calitatea vocală şi interpretativă;
- Prezenţa scenică;
- Valoarea repertoriului.

Interpreţii au obligativitatea de a purta costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!