Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul Internaţional al Educaţiei - Iași

DATA: 3 iunie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
In perioada 14 – 23 iunie 2013, orasul Iași va deveni “oraşul Festivalului Internaţional al Educaţiei”, trecând de la nivelul de oraş al educaţiei pure la nivelul de centru urban creativ şi creator de evenimente cultural-educaţionale de anvergură europeană.

 

Publicul din Iaşi şi din toată ţara este invitat, timp de 10 zile, la un festival exploziv, plin de culoare şi spectacol, unic în România, cu un concept nou și modern care aduce „educaţie, cultură şi artă în aer liber” şi, mai ales, „educaţie prin entertainment”, şi care va proiecta o nouă lumină asupra oraşului şi locuitorilor lui.

 

Programul FIE Iaşi 2013

 

Cu peste 8.000 de spectatori aşteptaţi la evenimentele de teatru, teatru-dans, operă, vernisaje de artă şi conferinţe motivaţionale organizate în sălile FIE, peste 90.000 de spectatori la concertele în aer liber, la spectacolele şi expoziţiile stradale şi evenimentele-maraton şi peste 12.000 de vizitatori ai Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii și Adolescenți, organizatorii estimează că prima ediţie a festivalului va atrage, prin diversitatea evenimentelor, peste 110.000 de oameni, care nu vor fi doar spectatori, ci vor deveni participanţi.

 

Programul complet pe zile: www.fieiasi.ro/events/2013-06

 

FIE va aduce în premieră la Iași, în cadrul secţiunii dedicate proiecţiilor în aer liber, producții de valoare prezentate la marile festivaluri din Marea Britanie, Austria, Germania, dar şi producţiile teatrale ale momentului, distinse cu premii, participante la manifestări internaționale de profil, evidenţiind artişti legați sufletește de Iași, care se bucură de recunoaștere la Londra, Paris și în Germania. Prin intermediul FIE, ieşenii şi turiştii din Iaşi, de toate vârstele, au acces gratuit la producţii de operă cu artişti de renume mondial, montate pe marile scene ale lumii, şi acces liber la spectacole şi expoziţii stradale. Copiii şi adolescenţii vor participa la un program interactiv de evenimente: ateliere de creaţie şi întâlniri cu personajele favorite din cărţi, concursuri şi spectacole realizate de şcoli şi licee. Programul primei ediţii FIE Iaşi este conceput astfel încât să ofere în mod echilibrat muzică, teatru, dans, carte, arte plastice, film, întâlniri și prelegeri motivaționale, şi să pună în valoare într-un mod coerent axa cultural-educaţională a orașului – Axa FIE Iaşi: Rond Agronomie – Rond Fundaţie – Strada Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Palatului Culturii.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!