Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni LicArt 15

DATA: 4 martie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Arte şi istoria artelor
Clubul Nouă ne pasă! şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice organizează în perioada 4 ianuarie - 17 aprilie 2016 cea de a a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni LicArt 15 - secţiunile poezie şi fotografie. La competiţie pot participa doar liceeni care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ preuniversitar acreditată, în clasele IX-XII.

Înscrierea în concurs se face pe site-ul www.licart.ro, prin crearea unui cont de participant, accesând secţiunea Inscriere cu subsecţiunea În concurs. Se va folosi un singur cont, indiferent la câte secţiuni şi categorii doreşte participantul să concureze.

Secţiunea Poezie

Participanţii pot concura doar cu poezii proprii, scrise doar în limba română, cu diacritice. Ele pot fi înscrise în concurs doar online, pe situl www.licart.ro.

În fiecare săptămână (între 4 ianuarie si 17 aprilie 2016), un concurent are dreptul să înscrie câte un text. La sfârşitul fiecărei săptămâni toate creaţiile înscrise în săptămâna anterioară sunt evaluate de un juriu condus de Radu Herjeu, Directorul LicArt, care va desemna semifinalistele.

Participanţii pot primi bonusuri constând în posibilitatea de a înscrie mai multe creaţii.

La sfârşitul perioadei de concurs semifinalistele vor intra în jurizarea finală, pentru premiile I, II şi III.

Jurizarea va avea 3 etape: :

- desemnarea nominalizatelor (se va face de către juriul condus de Coordonatorul Festivalului).

- desemnarea finalistelor (se va face pe baza evaluării de catre Marele Juriu a poeziilor nominalizate - cântărind 80% din nota finală - şi a performanțelor din toată perioada de concurs - numărul semifinalistelor şi al nominalizatelor – cântărind 20% din nota finală)

- desemnarea câştigătoarelor (se va face pe baza evaluării finalistelor de către Marele Juriu - cântărind 80% din nota finală - si a performanţelor din toată perioada de concurs - numărul semifinalistelor, al nominalizatelor şi al finalistelor – cântărind 20% din nota finală)

Finaliştii vor fi invitaţi în Tabăra de Creaţie LicArt, în vara lui 2016. În cadrul acesteia vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii concursului.

 

Secţiunea Fotografie

Participanții pot concura doar cu fotografii realizate de ei, la una, două sau toate trei categoriile acestei secţiuni:

- fotografie digitală - alb-negru (desaturare completă, fără nuanţe de roz, bleu etc)

- fotografie digitală - portret (doar oameni)

- fotografie digitală - tematică diversă

Pentru înscrierea în concurs, o fotografie (numai în format JPG) trebuie să aibă latura mare de fix 750 de pixeli şi nu trebuie sa depăşească 250 kb.

În fiecare săptămână (între 4 ianuarie şi 17 aprilie 2016), un concurent are dreptul să înscrie câte o fotografie la fiecare categorie (alb-negru, portret şi diverse). La sfârşitul fiecărei săptămâni, toate creaţiile sunt evaluate de un juriu condus de Radu Herjeu, Directorul LicArt, care va desemna semifinalistele.

Participanţii pot primi bonusuri constând în posibilitatea de a înscrie mai multe creaţii.

La sfârşitul perioadei de concurs semifinalistele vor intra in jurizarea finala pentru cele 3 premii, cate unul la fiecare categorie.

Jurizarea va avea 3 etape: :

- desemnarea nominalizatelor (se va face de către juriul condus de Coordonatorul Festivalului. Imaginile nominalizate vor trebui trimise organizatorilor în format digital, în varianta originală (cea scoasă din aparatul de fotografiat) şi în cea editată, la rezoluţie maximă)

- desemnarea finalistelor (se va face pe baza evaluării de către Marele Juriu a imaginilor nominalizate (ale căror variante originale au fost trimise de concurenţi) - cântărind 80% din nota finală - şi a performanţelor din toată perioada de concurs - numărul semifinalistelor şi al nominalizatelor - cântărind 20% din nota finală)

- desemnarea câştigătoarelor (se va face pe baza evaluării finalistelor de către Marele Juriu - cântărind 80% din nota finală - şi a performanţelor din toată perioada de concurs - numărul semifinalistelor, al nominalizatelor şi al finalistelor - cântărind 20% din nota finală)

Finaliştii vor fi invitaţi în Tabăra de Creaţie LicArt, în vara lui 2016. În cadrul acesteia vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii concursului.

Alte detalii generale despre concurs

- Câştigătorii de anul trecut nu se mai pot înscrie la actuala ediţie.

- Orice concurent poate participa atât la secţiunea poezie, cât şi la secţiunea fotografie.

- Toţi finaliştii vor trebui să prezinte buletinul şi carnetul de elev în Tabăra de creaţie.

- Finaliştii care nu vor fi prezenţi în Tabăra de Creaţie (în toate zilele acesteia şi la toate activităţile organizate) nu vor putea intra în posesia cadourilor speciale şi nici a premiilor în bani şi obiecte, în cazul în care se vor număra printre câştigători. În acest ultim caz, vor primi diploma prin poştă. 

- Nu se dau diplome de înscriere! Doar cei prezenţi în Tabără vor primi o diplomp care le va atesta calitatea de finalist al ediţiei a XV-a.

- Toate creaţiile înscrise în concurs vor intra in arhiva LicArt şi vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, pe paginile de web ale LicArt sau în alte publicaţii tipărite sau electronice, site-uri sau portaluri de net - partenere media, sau pot fi folosite de sponsorii concursului, în scopuri de promovare noncomerciala. Participanţii îşi păstrează drepturile de autor asupra fotografiilor.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!