Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul ONE WORLD ROMANIA

DATA: 27 ianuarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
ONE WORLD ROMANIA este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului. ONE WORLD a început în 1999 la Praga - la iniţiativa lui Vaclav Havel - şi s-a extins apoi în mai multe oraşe din întreaga lume. În Romania, festivalul este organizat anual, începând din 2008 şi are ca scop sensibilizarea publicului românesc faţă de un număr de probleme acute locale şi globale, precum şi iniţierea unor dezbateri necesare la nivelul societăţii, prin intermediul filmelor documentare.

În vederea includerii în aceste dezbateri a vocilor celor mai tineri membri ai societăţii şi a asigurării unei pluralităţi de opinii, One World Romania a iniţiat un juriu de liceeni care, în fiecare an, decide filmul câştigător al Premiului Special.

Ca juraţi la Festivalul One World România, liceenii vor avea ocazia să vadă în premieră cele mai noi filme documentare, să discute cu regizorii, să voteze pentru cel mai bun film şi să înmâneze premiul câştigătorului la festivitatea de închidere.

Pentru a-şi exprima dorinţa de a participa în juriu, toţi elevii înscrişi în clasele IX-XII sunt invitaţi să trimită pe adresa de email juriu@oneworld.ro, până la data de 25 februarie 2016, un eseu liber de maximum 500 de cuvinte, pe tema "Portret în viitor: Europa", pe marginea uneia sau mai multora din următoarele întrebări:

Ce înseamnă pentru tine stat/cetăţean/cultură european(ă)? Care sunt valorile europene? Prin ce caracteristici ai defini un European, daca el există? Care e rolul frontierelor? Există diferenţe între frontiere? Frontierele protejează mai mult decât exclud? Cum se vede din perspectiva ta exodul către Europa al refugiaţilor din Africa şi Orientul Mijlociu? Ai încercat să te pui în locul lor? Peste un milion de refugiați au ajuns în Europa anul trecut: va schimba asta Europa aşa cum o ştim?

Asociaţia One World Romania va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele câştigătorilor vor fi anunţate până la data de 7 martie 2016.

Liceenii care vor face parte din juriu vor trebui să vizioneze şi să dezbată circa 10-12 filme propuse de organizatori pentru premiu în perioada 21-27 martie 2016.

Membrii juriului vor înmâna premiul pe data de 27 martie 2016. La festivitatea de premiere, membrii juriului vor trebui să prezinte o motivaţie scrisă a acordării premiului.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!