Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul "Teatru sub castani" (The National Theaterfestival des Elèves) - Iași

DATA: 4 aprilie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Cea de a VII-a ediție a concursului va fi organizată pe trei secțiuni – engleză, franceză, germană. Vor fi selectate maximum 15 grupuri din țară și 15 din județul Iași.

Fiecare grup va trebui să prezinte pe scenă un text teatral care poate fi o operă întreagă, un extras, un montaj din mai multe surse, sau o creație colectivă (precizarea trebuie făcută de la înscriere).

Durata fiecărei reprezentații trebuie să se încadreze între 10 și 50 de minute.

Tema nu va fi impusă, dar juriul va aprecia, în afară de calitățile scenice ale spectacolului, și emoția transmisă publicului, calitatea și pertinența textului ales, stăpânirea limbii străine alese.

Vocile trebuie exprimate in direct, banda sonoră fiind destinată acompaniamentului muzical sau zgomotelor de fond, menționate în prealabil în fișa tehnică destinată tehnicienilor festivalului până pe data de 8 mai 2016.

Elementele de decor (cu excepția unor elemente comune de mobilier), accesoriile și costumele sunt în sarcina grupurilor.

In plus, participanții sunt invitați să se investească în toate activitățile teatrale din timpul festivalului, participând la forumurile de discuții de după spectacole și la atelierele propuse de organizatori.

Trupele își vor rezerva participarea trimițând până pe data de 22 aprilie 2016 fișa de înscriere completată, semnată, ștampilată și scanată pe mail, la adresa teatrusubcastani@yahoo.com  

Selectarea grupurilor reținute în urma candidaturii în baza fișei de înscriere este în sarcina organizatorului. Decizia privind rezultatele selecției va fi anunțată până la data de 29 aprilie 2016, iar programul final al festivalului până pe 8 mai 2016.

Juriul va decerna Marele Premiu, câte 3 premii globale și câte 2 de interpretare (feminin, masculin) pentru fiecare secțiune, plus alte premii speciale pentru diferitele aspecte ale pieselor care s-au remarcat în timpul Festivalului.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!