Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Medalie de argint la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiinţific INESPO 2013 pentru echipa României

DATA: 21 iunie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Protecţia mediului
În perioada 2-6 iunie 2013 a avut loc la Middelburg, Olanda, Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiinţific INESPO 2013. Echipa României a câştigat medalia de argint la categoria Mediu si Biologie.

 

Prin olimpiada de proiecte ştiinţifice de cercetare "green" în domeniul dezvoltării durabile, organizatorii şi-au propus să aducă în atenţia tinerilor din şcoli şi licee problemele de mediu cu care se confruntă întreaga lume.

 

In cadrul marii finale a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiinţific INESPO 2013 s-au întrecut participanţi din 46 de ţări, care au trebuit să-şi susţină proiectele în cadrul unei expoziţii cu public, având la dispoziţie un stand propriu de prezentare. Aceştia au trebuit sa fie în măsură să prezinte, să explice şi să-şi argumenteze proiectul, atât din punct de vedere teoretic, cât şi practic.

 

"The spider is changing the game in the adhesives industry" este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei României, aceasta fiind susţinută de Fundaţia Star Storage prin Programul "Cred în România". Echipa este formata din autorii proiectului Alexandru Glontaru şi Stefan Iov - elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului Naţional de Informatică «Tudor Vianu», coordonatorul proiectului Mircea Ignat - cercetator de la ICPE-CA şi supervizorul proiectului Simona Vasilescu - profesor de biologie la Colegiul Naţional de Informatică «Tudor Vianu».

 

Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit că păianjenul obişnuit de grădină produce o substanţă umitoare, care în viitorul apropiat poate reprezenta un revoluţionar biomaterial verde. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de un an, iar in cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul conţinut în pânza păianjenilor de grădină, câteva posibile aplicaţii practice, inclusiv posibilitatile de producere industrială a acestuia, in vederea obţinerii unei soluţii care să conducă la rezolvarea unor probleme serioase de mediu.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!