Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Olimpiada internaţională de informatică 2013 - Brisbane, Australia

DATA: 2 iulie 2013      Autor: www.fundatiaemag.ro
Disciplina: Informatică
Olimpiada internaţionala de informatică 2013 se va desfăşura în perioada 6 - 13 iulie 2013, in Brisbane, Australia, iar echipa României va avea următoarea componenţă:

 

Rares Buhai

Andrei Heidelbacher

Mihai Popa

Vlad Gavrila

 

Rares Buhai, 17 ani, clasa a X-a, Bistrita

 

Rares s-a calificat in lotul national de doua ori ca junior (clasele a VII-a si a VIII-a) si de doua ori ca senior, in clasa a IX-a si anul acesta.

 

Pasionat de informatica incepand din clasa a V-a, a castigat locul I la Olimpiadele Nationale in mod constant, incepand din 2010. A adus acasa medalia de bronz  la Olimpiada Balcanica din 2010, aurul la Balcanica din 2011 si aurul la olimpiada internationala din 2012.

 

Desi mai are doi ani pana la terminarea liceului, Rares si-ar dori sa studieze informatica intr-o universitate straina. Cand nu este ocupat cu programarea, canta la chitara, citeste sau joaca fotbal.

 

Andrei Heidelbacher, 18 ani, clasa a XI-a, Timisoara

 

Anul acesta, Andrei a obtinut premiul I la olimpiada nationala de informatica si s-a calificat pentru prima oara atat la olimpiada Europei Centrale, cat si la Olimpiada Internationala.

A inceput sa studieze informatica abia in clasa a IX-a, relativ tarziu comparativ cu alti olimpici, indrumat de fratele sau, student la automatica, dupa care Andrei a simtit ca isi doreste mai mult. De aici pana la performanta nu a mai fost decat o distanta scurta, acoperita cu ajutorul profesorilor dedicati.

Planuieste sa devina student la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, apoi sa faca un master in afara tarii. Pe langa programare, face inot si este pasionat de lego si jocuri pe calculator.

 

Mihai Popa, 18 ani, clasa a XII-a, Craiova

 

S-a clasat al treilea la Olimpiadele Nationale in clasele a X-a, a XI-a si a XII-a. Anul trecut a fost, de asemenea, membru in lotul national, aducand inapoi medalia de bronz de la Turneul International de la Shumen (Bulgaria).

 

A devenit realmente pasionat de informatica in clasa a IX-a, datorita profesorului sau. Urmeaza sa studieze Computer Science la Imperial College din Londra, apoi urmareste o cariera in software, fie in strainatate, fie in tara.

 

Desi pasionat de programare, nu-si neglijeaza prietenii si apreciaza sportul (in special tenis, fotbal, volley si tenis de masa).

 

Vlad Gavrila, 19 ani, casa a XII-a, Bucuresti

 

Pe langa numeroasele medalii la competitii internationale (aur la Olimpiada Internationala din 2012, argint la cea din 2011, bronz in 2010 si multe altele), una dintre distinctiile cele mai importante pentru el este premiul „Mihai Patrascu”, pentru cel mai bun rezultat la selectia pentru lot. Premiul a fost infiintat anul acesta, in memoria celui mai de succes olimpic roman  la informatica, decedat anul trecut.

 

Vlad si-a descoperit afinitatea pentru informatica extrem de devreme. In clasa I, compunea povesti ilustrate pe calculator si facea parte din cercul de informatica. Mai tarziu, a primit premiul de excelenta la un concurs de povesti ilustrate, ceea ce l-a incurajat sa invete programare. In clasa a III-a, se calificase la olimpiada nationala pentru clasa a V-a, unde a primit mentiune.

 

Isi doreste sa obtina medalia de aur atat la olimpiada internationala, cat si la cea central europeana de anul acesta. Mai departe, se pregateste pentru a studia la Cambridge.

Pentru relaxare, practica modelismul feroviar, biliardul si snooker-ul.

 

Profesorul Constantin Galatan, coordonatorul lotului national de informatica, a declarat: „In 2012, intr-un clasament neoficial pe natiuni, Romania s-a clasat pe locul IV, dupa China, Rusia si SUA. In 2013, in Australia, am speranta ca vom  reusi sa repetam  performantele din 2012 si, de ce nu, sa le depasim.”

 

(informaţii preluate de pe http://www.fundatiaemag.ro)

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!