Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Premianţi la Gala Studenţilor Români din Străinătate

DATA: 12 ianuarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
George-Cristian Potrivitu Bocăneţ, absolvent al Colegiului Naţional "Ştefan cel Mare" Târgu-Neamţ, student al Universităţii "Paul Sabatier" din Toulouse - Franţa, a fost desemnat studentul român al anului în Europa la cea de a VII-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate, manifestare care recompensează excelenţa academică.

Juriul competiţiei a fost format din academicianul Ionel Valentin Vlad, actorul Horaţiu Mălăele, academicianul Solomon Marcus, academicianul Victor Voicu, profesorul Cicerone Rotaru, medicul Călin Ciofu şi cercetătorul Dorin Duşciac.

Originar din Humuleşti, absolvent de inginerie aerospaţială la Bucureşti, cu o teză de licenţă în domeniul propulsoarelor cu efect Hall, George-Cristian Potrivitu Bocăneţ a fost acceptat în 2014 la un program internaţional de dublu masterat în ştiinţe şi tehnologii spaţiale, Space Master, coordonat de Universitatea Tehnică Lulea din Suedia. Din martie 2016 va lucra la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, unde îşi va desfăşura cercetarea pentru teza de masterat în domeniul propulsoarelor magnetoplasmadinamice.

Irina Drăgan, absolventă a Colegiului "B.P. Haşdeu" Buzău şi a Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, a fost declarată Studentul român al anului 2015, secşiunea America de Nord. Din anul 2015 este Assistant Professor în cadrul Departamentului de Parodontologie de la Tufts University, School of Dental Medicine (TUSDM), Boston, S.U.A., împărțindu-şi timpul între activitatea din Departamentul de Parodontologie, unde tratează pacienti, predă studenţilor/rezidenţilor şi coordonează proiecte de cercetare, şi cel al Biroului de Afaceri Academice. Irina Drăgan este şi Preşedinte al Asociaţiei Europene a Studenţilor la Medicina Dentară şi reprezentant Național al Rezidenţilor în cadrul Asociaţiei Americane de Educaţie în Medicina Dentară.

Site-ul competiţiei: http://gala.lsrs.ro/gala-lsrs/gala-lsrs-2016/finalisti-2016/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!