Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

"Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni"

DATA: 21 ianuarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
"Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" doreşte să încurajeze atât dezvoltarea unei conştiinţe europene în rândul tinerilor, cât şi participarea acestora la proiectul de integrare europeană. Premiul este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înţelegere şi dezvoltarea unui simţ comun al identităşţii europene şi care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.
Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani şi să fie cetăţeni sau rezidenţi ai unuia dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 25 ianuarie 2016. Formularele de înscriere sunt disponibile pe site-ul web al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni (www.charlemagneyouthprize.eu).

Participanţii se pot înscrie individual sau colectiv. În cazul proiectelor de grup și al celor multinaţionale, proiectul nu poate fi propus decât într-o singură ţară.

Candidaturile pot fi depuse în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să fi fost începute şi:
a) să fi fost finalizate în cursul anului calendaristic (12 luni) care precedă data-limită de depunere a candidaturii actuale sau
b) să fie în curs de desfăşurare.

Selecţia proiectului câştigător al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni se va face în două etape.

Etapa întâi: juriile naţionale, compuse din cel puţin doi deputaţi din Parlamentul European şi dintr-un reprezentant al unei organizaţii pentru tineret, vor selecţiona un câştigător naţional din fiecare dintre cele 28 de state membre până la 11 martie 2016.

Etapa a doua: juriul european, compus din trei deputaţi din Parlamentul European, Preşedintele Parlamentului European şi patru reprezentanți ai Fundaţiei pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen, va alege câştigătorul dintre cele 28 de proiecte propuse de juriile naţionale, până la data de 7 aprilie 2016.

Decizia juriului european este definitivă. Juriul îşi rezervă dreptul de a respinge orice dosar care nu respectă condițiile concursului.

Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5 000 euro, premiul doi este de 3 000 euro, iar premiul trei este de 2 000 euro.

Reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale selectate vor fi invitaţi la ceremonia de decernare a premiilor, de la Aachen, Germania, din 3 mai 2016.

Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi înmânate de Preşedintele Parlamentului European şi de reprezentantul Fundaţiei pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen.

Premiul include, de asemenea, o invitaţie oferită laureaţilor de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg).

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!