Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Proiectul Naţional Olimpiadele Cunoaşterii

DATA: 30 septembrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
Asociaţia Olimpicii Cunoaşterii vă invită la desfăşurarea Proiectului Naţional Olimpiadele Cunoaşterii ediţia a IX-a, etapa I. Activităţile iniţiate de proiect (concursuri pe discipline, schimburi de vizite între elevii din diferite şcoli, programe umanitare, concursuri de creaţie) oferă copiilor ocazia afirmării sub aspectele multiple ale personalităţii şi pregătirii lor.

 

O ediţie a proiectului se organizează pentru clasele 0-XII în două etape corespunzătoare semestrelor anului şcolar. Cele două etape ale unei ediţii sunt independente, participarea la oricare dintre acestea nefiind condiţionată de participarea sau punctajul obţinut anterior, fiecare etapă având fond propriu de premiere.

 

Concursurile Olimpiadele Cunoaşterii se desfăşoară simultan la nivel naţional, sub formă de teste de evaluare externă care cuprind itemi de tip grilă, la disciplinele: MATEMATICĂ, LIMBA ROMÂNĂ ( cls 0-IV, V-VIII, IX-XII), LIMBA ENGLEZĂ, LIMBA FRANCEZĂ (anii de studiu I-X) şi CULTURĂ GENERALĂ (clasele. 0-IV). Proba de cultură generală cuprinde întrebări din ariile curriculare: matematică şi ştiinţe, om şi societate, limbă şi comunicare şi arte. Conţinutul întrebărilor respectă programele şcolare şi sunt concepute la un nivel mediu de dificultate. Celelalte activităţi din cadrul proiectului – programul de schimburi de vizite, programul umanitar, concursurile de creaţie se desfăşoară pe tot parcursul ediţiei, fiind evaluate la finalul acesteia.

 

Prin înscrierea la acest proiect, concurenţii au acces cu titlu gratuit la toate activităţile acestuia.
A. Opţional, concurenţii pot achiziţiona seturile de teste, contribuind la constituirea marelui fond de premii al acestei etape, având acces la acesta. Numărul minim de seturi de teste comandate este de 20 la nivel de şcoală (însumate la toate disciplinele). Şcolile cu mai puţini participanţi se vor putea înscrie la o altă şcoală participantă, împreună totalizând minim 20 de concurenţi.
B. Şcolile care participă la proiect fără achiziţionarea seturilor de teste suportă din fonduri proprii cheltuielile de organizare şi desfăşurare a concursului (multiplicarea seturilor de teste şi a diplomelor, corectarea fişelor de concurs, cheltuieli poştale, telefonice, de supraveghere şi asigurarea unui fond propriu de premii). Asociaţia va trimite prin e-mail un set de teste pentru fiecare disciplină.

 

Calendarul proiectului

 

Etapa I

Înscriere: 20 septembrie – 31 octombrie 2013

Probe:     Limba română: 3 decembrie 2013

               Matematică: 5 decembrie 2013

               Cultură generală: 9 decembrie 2013

               Limba engleză: 11 decembrie 2013

               Limba franceză: 12 decembrie 2013

 

Etapa II

Înscriere: 

Şcolile participante la fondul de premii:

  • prezentarea proiectului în rândul elevilor şi cadrelor didactice;
  • înscrierea la proiect până la data de 31 octombrie 2013 prin expedierea formularului C1 (contract de parteneriat cu unitatea de învăţământ) semnat şi ştampilat de conducerea unităţii;
  • expedierea până la data de 31 octombrie 2013 a formularului de comandă C2 cu numărul de participanţi pe discipline şi pe clase (pentru suplimentarea numărului de seturi se va expedia un nou formular C2 menţionând, obligatoriu, data completării formularului şi numărul total final de seturi);
  • achitarea seturilor de teste comandate - până la data de 31 octombrie 2013.
  • multiplicarea formularului (A) pentru acordul părinţilor şi distribuirea acestuia spre completare (Aceste formulare se trimit către asociaţie completate şi semnate de părinţi după susţinerea probelor de concurs.);

 

Formularele se expediază astfel: scanate, prin email la adresa olimpiciicunoasterii@yahoo.com sau prin fax: 021 668 28 20 sau prin poştă pe adresa: ASOCIAŢIA OLIMPICII CUNOAŞTERII, O.P. 68, C.P. 47, SECTOR 1, Bucureşti. Informaţii la numerele de telefon: 021.668.28.20 (tel/ fax), 0744.283.794 / 0765.953.209 de luni până vineri între orele 10:00-16:00. Plăţile se fac pentru: Asociaţia Olimpicii Cunoaşterii, CIF: RO 18164936, în contul: RO 69 CECEDJ 0443 RON 0843 123 deschis la CEC, filiala Craiova, cu ordin de plată sau prin mandat poştal la orice oficiu poştal. Seturile de teste vor fi achitate prin intermediul Comitetului de părinţi, pe documentul de plată menţionându-se obligatoriu numele Coordonatorului Principal şi denumirea şcolii. Asociaţia va confirma prin e-mail înregistrarea intenţiei de participare.

 

Setul de teste

 

Setul de teste conţine: revistă tip culegere de exerciţii, fişa cu subiectele de concurs, fişa de răspunsuri, diplomă cu rezultatul obţinut. Revista a fost inclusă în setul de teste în vederea pregătirii elevilor şi cuprinde o parte din subiectele de concurs ale etapei. Este structurată pe cicluri de învăţământ şi conţine exerciţii de lucru pentru fiecare clasă. Prezentată într-o formă grafică atractivă, revista mai cuprinde detalii despre activităţile proiectului, fotografii ale creaţiilor participanţilor la ediţiile anterioare şi alte informaţii interesante şi distractive. În paginile acesteia se găsesc şi alte concursuri care premiază talentul şi creativitatea elevilor (desene, creaţie, concursul de fotografii Miss şi Mister „Olimpic”, Pagina elevului). COLETUL cu seturile de teste şi detaliile de desfăşurare va fi trimis cu aproximativ două săptămâni înaintea datelor de concurs şi conţine revistele de pregătire şi fişele cu subiecte închise în plic separat. Plicul cu subiecte va fi deschis numai în ziua desfăşurării concursului.

 

Probele de concurs

 

Fiecare probă de concurs cuprinde 18 itemi (10 itemi cls. 0-I) tip grilă cu 5 variante de răspuns, o singură variantă corectă. Primii 15 itemi (7 itemi cls. 0-I) au nivel mediu de dificultate, rezolvarea acestora considerându-se prima fază a concursului, faza judeţeană. Ultimii 3 itemi au un grad mai mare de dificultate şi reprezintă a doua fază a concursului, faza naţională. Rezolvarea acestora va fi luată în considerare numai în cazul obţinerii punctajului maxim la faza judeţeană. Itemul 19 (11 pentru cls. 0-I) reprezintă probă pentru departajarea câştigătorilor premiilor etapei şi se rezolvă efectiv pe fişa de concurs. La probele de limbă străină, itemii sunt structuraţi pe ani de studiu. La clasele 0-I coordonatorii îi vor ajuta pe elevi să înţeleagă cerinţele şi să completeze fişa de răspuns. Asociaţia va corecta lucrările şi va trimite rezultatele. Evaluarea lucrărilor cu punctaj maxim la faza naţională va fi făcută de către o comisie specială, constitiută prin invitaţie adresată tuturor cadrelor didactice organizatoare, în cadrul unei şcoli partenere cu rezultate deosebite în cadrul proiectului. Corectarea primilor 18, respectiv 10 itemi se face computerizat. După data susţinerii ultimei probe de concurs vor fi afişate pe site variantele corecte de răspuns. Eventualele contestaţii se pot face în termen de 3 zile de la data afişării acestora.

 

Marele fond de premii al acestei ediţii cuprinde premii de excelenţă pentru elevii cu cele mai bune rezultate precum şi premii de încurajare:

  • MARELE PREMIU: 4 excursii la Aqualandia – Veneţia (copil şi părinte): transport cu avionul, 3 zile cazare cu mic-dejun, accesul în Aqualandia Park;
  • Premii extrem de motivante pentru mii de câştigători: Tablete PC, Camere Foto Digitale, Rame Foto Digitale, MP4, MP3, memory stickuri, mingi de fotbal, baschet, volei, palete de tenis, rechizite, cărţi, reviste, calculatoare ştiinţifice etc.;
  • Premii pentru punctaj maxim se acordă din oficiu: la o disciplină - medalie de merit; la două discipline - medalie de merit + stilou/roller; la trei discipline - medalie de merit + trusă de rechizite;
  • Premii de încurajare: se acordă minim un premiu la 10 participanţi pe şcoală, indiferent de punctaj.

Premiile se acordă de către o comisie constituită la nivel naţional, în ordinea descrescătoare a valorii, a punctajului obţinut de participanţi şi în funcţie de corectitudinea desfăşurării concursului în şcoală.

 

Informaţii suplimentare: http://www.olimpiciicunoasterii.ro/regulament.html

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!