Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Regulamentul Concursului naţional "Memoria Holocaustului" 2015-2016

DATA: 7 decembrie 2015      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Etape:

1. Etapa judeţeană/municipiul Bucureşti

2. Etapa naţională

Din toate judeţele la etapa naţională se califică câte un elev de gimnaziu şi un elev de liceu. Face excepţie municipiul Bucureşti unde se califică trei elevi de gimnaziu şi trei de liceu.

Probele de concurs

a) gimnaziu:

  • probă scrisă de evaluare a cunoştinţelor însuşite din manualele de istorie şi bibliografia referitoare la problematica Holocaustului. Proba de concurs va cuprinde itemi obiectivi, itemi semiobiectivi, un eseu liber. Punctajul total al probei este de 40 puncte. Durata probei este de 60 minute.
  • probă practică constând în elaborarea unui afiş, poster sau lucrare plastică (dimensiunea 60 x 90 cm). Punctul de pornire pentru elevi va fi o imagine reprezentativă, un fragment dintr-un film artistic sau documentar inspirat din problematica Holocaustului (durata acestuia nu trebuie să depăşească 10-15 minute). Pentru această probă  pot fi utilizate decupaje de presă, materiale printate, fotografii, copii xerox, acuarele, plastilină, alte materiale. Realizarea efectivă a lucrării se va face în timpul concursului. Punctajul total al probei este de 50 puncte. Durata probei este 90 minute.

Punctajul final va consta în suma punctelor obţinute la ambele probe.

La ambele probe ale concursului reprezentarea este individuală. Pot participa numai elevi din clasa a VII-a.

b) liceu:

  • probă scrisă de evaluare a cunoştinţelor conţinute în manualele de istorie şi bibliografia referitoare la problematica Holocaustului. Proba de concurs va cuprinde itemi obiectivi, itemi semiobiectivi, un eseu liber. Punctajul total al probei este de 40 puncte. Durata probei este de 60 minute.
  • probă practică constând în realizarea în format electronic, într-un program informatic, a unui afiş, articol de presă, manifest referitor la problematica Holocaustului. Pentru realizarea acestuia elevii participanţi vor selecta informaţiile corecte din punct de vedere ştiinţific şi apoi, vor trece la realizarea afişului, articolului de presă, manifestului. După realizare produsul activităţii elevilor va fi prezentat comisiei de concurs. Punctajul total al probei este de 50 puncte. Durata probei este 90 minute.
  • Punctajul final va consta în suma punctelor obţinute la ambele probe.

   La ambele probe ale concursului reprezentarea elevilor este individuală. Pot participa elevi din clasele a X-a sau a XI-a.

Regulamentul concursului poate fi consultat în fişierul ataşat aici

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!