Simpozionul se va desfasura in data de 23 februarie 2013.
Tema simpozionului: ”Totul în jurul nostru este matematică!”
Simpozionul isi propune prezentarea si dezbaterea noilor tehnici TIC în realizarea cât mai tractivă a orelor la clasă. Sunt invitati cât mai multi profesori de matematică, fizică, biologie, informatică, chimie sau orice altă disciplină să participe cu articole care să respecte tema simpozionului.
Concursul constă în elaborarea individuala sau în echipă a unor:
- instrumente si/sau softuri educationale (clasele V–XII),
- lucrari elaborate in Excel, Mathcad, MatLab, Maple, LabView (clasele V-XII)
- prezentări Power Point, pe o tematica aleasa de elevi, folosindu-se instrumentele Microsoft
(clasele II–IV).
Comisia de Concurs va propune teme orientative, acestea nu vor fi insa obligatorii, ci doar cu un caracter informational.
Pentru sectiunile 4 si respectiv 5 se va lucra individual sau pe echipe punandu-ne mare accent pe
creativitate si interdisciplinaritate.
Echipajul va fi format din cel mult 2 elevi si un cadru didactic pentru teme care nu necesita
interdisciplinaritatea. Pentru teme complexe in care se ating mai multe materii de studiu, (facandu-se apel la crosscurricularitate, motivandu-se cu argumente acest aspect) se accepta maximum 6 elevi si 4 profesori coordonatori.
Materialele pentru concurs vor fi trimise până la data de 26 aprilie 2013, iar materialele pentru simpozion vor fi transmise până la data de 15 februarie 2013 – la sediul CLUBULUI COPIILOR SECTOR 5, pe suport electronic (CD-uri, DVD-uri), însotite de o scurtă descriere, continand: numele elevului/echipei, unitatea scolară pe care o reprezinta, titlul lucrării, sectiunea pentru care este propusă, scurtă descriere a continutului si valorii stiintifice si didactice, precum si enumerarea instrumentelor folosite. Pentru soft-urile educationale pot fi depuse variante demo.
Informatii suplimentare in fisierul de aici si pe site-ul http://www.mathexperience.ro/.
Adaugă tu primul comentariu: