Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Ziua Europeană a Limbilor – Lingua Fest 2013

DATA: 26 septembrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Limbi străine
Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. În Europa există 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără a menționa limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.  Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

 

În fiecare an, în această zi se organizează sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animații pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio și televiziune, conferințe etc.

Pe 26 septembrie, Reprezentanța Comisiei Europene din București va găzdui ceremonia de acordare a Certificatelor lingvistice europene și Cafeneaua literară cu tema «Cetățenia europeană și dialogul intercultural».

Institutele culturale și reprezentanțele diplomatice membre ale Clusterului local EUNIC vor organiza pe data de 28 septembrie, de la 11.00 la 17.00, la Grădina Verona, cursuri de limbi europene, jocuri și concursuri cu premii atractive și își vor prezenta activitățile la standurile proprii.

Delegația Valonia-Bruxelles va organiza un mini-curs de limba franceză în intervalul orar 14:30-15:00 în librăria Cărturești, jocuri lingvistice și va oferi la standul său informații despre Valonia-Bruxelles și oferta culturală, educativă, turistică și gastronomică.

Sunteţi invitaţi să petreceţi pe data de 28 septembrie o zi plină de activități și de diversitate europeană !

Programul evenimentului aici: www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!