Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Ziua Internaţională a Apei – sărbătorită în şcoli

DATA: 22 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Protecţia mediului
Anul 2013 este declarat Anul Internaţional de Cooperare în Domeniul Apei.
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bacău a programat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, marcată în fiecare an în ziua de 22 martie, o serie de acţiuni tematice în unităţi şcolare din judeţ.

 

Astfel, la Eco-Şcoala “I. Creangă” din Bacău va avea loc simpozionul naţional “Apa – sursă inepuizabilă de viaţă”, iar la Palatul Copiilor se va desfăşura ediţia a doua a concursului naţional “Eco-Reporteri în acţiune” pe tema apei, concurs înscris în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale. În plus, în parteneriat cu Eco-Şcoala “Al. I. Cuza” Bacău se va derula proiectul interdisciplinar “Apa – sursa vieţii”.

 

“A şti mai mult despre ape, în general, şi despre râuri, în particular, este un imperativ actual, o motivaţie pentru o atitudine mai atentă şi responsabilă în problemele economiei şi administrării apelor, pentru respectul cuvenit în protecţia şi folosirea raţională a acestei componente vitale a mediului în care trăim”, a precizat Corina Neli Pricope, directorul APM Bacău. Tot cu această ocazie, în cadrul Târgulului Expo Mediu şi Expo Energia Verde, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Bacău, Direcţia de Sănătate Publică va fi prezentă cu un stand-expoziţie cu desene tematice ale copiilor de la Şcoala cu clasele I-VIII “Spiru Haret” Bacău şi Şcoala cu clasele I-VIII Sascut.

 

De asemenea, în deschiderea târgului va fi organizat un flashmob susţinut de un grup de copii de la Şcoala cu clasele I-VIII Sascut. În acest context, trebuie reţinut că utilizarea apei a crescut într-un ritm de două ori mai mare decât creşterea populaţiei în decursul ultimului secol, astfel că un numâr din ce în ce mai mare de regiuni suferă în mod cronic din cauza lipsei apei. Până în anul 2025, se estimează că 1.8 miliarde de oameni vor locui în ţări sau regiuni cu un deficit de apă absolut, iar două treimi din populaţia globului se va confrunta cu situaţii deosebite cauzate de diminuarea resurselor de apă.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!