Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de autor şi Ziua Bibliotecarului din Romania

DATA: 24 aprilie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Marti, 23 aprilie 2013, s-au sărbătorit Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de autor şi Ziua Bibliotecarului din Romania. In Bucuresti, in Targoviste, Alba Iulia, Tulcea si alte orase din tara s-a marcat aceasta zi prin targuri de carte si diverse surprize destinate iubitorilor de tomuri.

 

Ziua Mondiala a Cartii aduce un tribut tuturor scriitorilor si incearca sa ii incurajeze pe tineri sa descopere sau sa redescopere placerea lecturii.

 

Evenimente organizate cu acest prilej:

 

Bucuresti: Noaptea cartilor deschise in Centrul Vechi

 

In Centrul Vechi, trecatorii si iubitorii de carte au fost intampinati de multe carti intinse pe toata strada Lipscani, de la intersectia cu Smardan pana la Calea Victoriei, iar organizatorii i-au invitat sa isi aleaga una sau mai multe carti dintre cele peste 3000 de volume daruite de Editura Litera.

Evenimentul a inceput de la ora 18:00 si s-a incheiat dupa miezul noptii.

 

Bucuresti: Targ de carte in centrul Iris Titan

 

In perioada 19-23 aprilie s-a desfasurat in Iris Titan Shoppinc Center un targ de carte, care a marcat printre altele si Ziua Internationala a Cartii si a Dreptului de Autor si care a rasfatat doritorii cu o gama variata de carti la preturi atractive. Pe 23 aprilie au avut loc lansari de carte si audiobook.

 

Evenimente in restul tarii

 

Pe 23 aprilie a avut loc in Targoviste "Programul de carte", editia a II-a, un eveniment initiat si coordonat de scriitorul Dan Mircea Cipariu. Evenimentul a inceput de la ora 19:00 la Clubul Studentilor si a inclus un spectacol de blues si jazz asezonate cu poezie, ai carui invitati au fost poetii Ioana Craciunescu, Andra Rotaru si Bogdan Ghiu si muzicienii Mike Godoroja&Blue Spirit si Marius Mihalache, dar si jurnalistul si senatorul Sorin Rosca Stanescu.

 

In Tulcea a avut loc in sediul bibliotecii municipale un dialog cu autori ai unor volume lansate in decursul anului trecut, dar si o expozitie de pictura.

 

La Alba Iulia a avut loc la Biblioteca Judeteana un eveniment dedicat copiilor, care au vizitat institutia, au ascultat povesti, au vizionat desene animate si au primit carti in dar.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!